Nyheter > Två spännande klätterfilmer!

Två spännande klätterfilmer!

Klättervärldens stora snackis de senaste åren har varit The Dawn Wall! Nu visas dokumentären ”The Dawn Wall” exklusivt på Bio Roy i Göteborg den 25 september kl 20.30! 

Klättrarna Tommy Caldwell och Kevin Jorgeson förändrade klättringsvärlden för alltid i januari 2015 då de försökte klättra The Dawn Wall i Yosemite - en 1000 meter hög vertikal klippvägg. Tommy och Kevin levde på väggen i flera veckor där de följdes av media från hela världen, men för dem själva var det den ultimata utmaningen efter ett helt liv i klättringsvärlden.

 Men för Tommy Caldwell var The Dawn Wall mycket mer än bara en klättring. Det var kulmen efter en tid med motgångar. När han var 22 år togs han som gisslan av rebeller i Kirgizistan. Strax efter förlorade han sitt pekfinger i en olycka, men bestämde sig för att komma tillbaka starkare. Senare bröt äktenskapet ihop och han flydde smärtan genom att fokusera på målet om att friklättra The Dawn Wall. Caldwell och hans partner Kevin Jorgeson tillbringar sex år med att noggrant planera och träna mot det målet. Vid det sista försöket står Caldwell inför ett val; ska han överge sin partner för att uppfylla sin ultimata dröm, eller riskera sin egen framgång för deras vänskaps skull?

För biljetter.

Här är trailern:

Free Solo

Från prisbelönta dokumentärfilmaren E. Chai Vasarhelyi och den världsberömda fotografen och bergsklättraren Jimmy Chin kommer FREE SOLO, ett fantastiskt porträtt av friklättraren Alex Honnold, när han förbereder sig för att uppfylla sin livslånga dröm: klättra världens mest kända klippa den 910 meter höga El Capitan i Yosemite National Park utan ett rep.

Senare i höst släpps filmen men här finns en trailer som smakprov:

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!