Nyheter > Två nya böcker

Två nya böcker

I boken Sarek - Fjällturer 1970 - 2016 av Sune Karlsson finns samlade upplevelser från nästan 50 års fjällturer i  nationalparken Sarek. Den är avsedd för svenska och utländska besökare och har både svensk och engelsk text.

1970 gick Sune tillsammans med sin bror genom Sarek för första gången. Sedan dess har han återvänt året runt och samlat på sig en unik bildskatt från nationalparken under alla årstider.

Tanken med boken är att komplettera de guideböcker som redan finns över området. Med sitt omfattande bildmaterial ger den en bra bild av terrängen, och blir på så vis även en upplevelsebok att bläddra i och följa årstidernas växlingar genom åren.

1982 gav Sune och hans bror Bosse ut boken Sarek fyra årstider. Den skrevs det om i ett blogginlägg här på Utsidan för ett antal år sedan. Två böcker om Sarek.

Boken Lägereldens mat - allt kring matlagning i naturen är skriven av Alf Andersson och Juha Rankinen, fotograf Jonas Gerdle. Den beskriver den svenska naturen och allt i den som går att använda, tillaga och äta. Steg- för stegrecept och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. Recepten lagas både på lägereld och friluftskök.

Den tar upp eldkunskap, flera olika tillagningsmetoder, torka livsmedel, laga mat över eld med steg-för-steg-bilder. Även tillverkning av egna verktyg, hygien, att handskas med och förbereda råvaror på bästa sätt. Det finns också menyförslag för olika turer, tillagningstider, såsförslag, kryddor, skogens skafferi och grundrecept med bilder baserat på kött, fisk, fågel med mera.

Böckerna ges ut på Storartad förlag.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!