Nyheter > Tre nyutkomna böcker

Tre nyutkomna böcker

Johanna uppfyllde en dröm när hon ensam skidade fram och tillbaka till Sydpolen. Hon har fått utmärkelsen Årets kvinnliga äventyrare i Sverige två gånger, 2014 och 2016. 

Boken Solo Sister Vägen till Sydpolen är en biografi om hennes expedition. Skidvägen till Sydpolen är 1 130 kilometer från Antarktis kust till dess polpunkt, men startsträckan är ännu längre. Johanna har varit på väg till den punkten i hela sitt friluftsliv. Boken handlar delvis om det hon uthärdar på sina expeditioner, men främst om det hon upplever på jordens kallaste och ödsligaste platser. Förutom hennes egen berättelse finns intervjuer med välkända äventyrare och idrottspersonligheter som berör äventyr, natur och hälsa.

Utgiven på SoloSister förlag.

Angeliqa Mejstedt som driver den populära Vandringsbloggen, är uppväxt med vandringslederna i norra Västmanland. Hon  har lärt sig överlevnadskunskap i Försvarsmakten och har pilgrimsvandrat i tre länder. Känslan att vara ute är viktigare för henne än antalet presterade kilometer och höjdmeter. 

Med den här boken kommer du snabbt igång och får den kunskap som behövs för att ta första steget mot drömvandringen, oavsett om det är en första övernattning i tält eller att bestiga Kebnekaise. Boken inspirerar till kortare och längre vandringar, i olika sorters terräng och årstider, genom hela livet med mera.

Utgiven på förlaget Natur & Kultur.

Frihet. Ett kort ord som säger det mesta om vandring. Alltid känner jag mig fri som fågeln när jag tar ut de första stegen på en tur. Lämnar vardagen. Stundens närvaro blandas med uppbyggda förväntningar. Vad väntar längs stigen, runt kröken, bakom passet, tvärsöver sjön, på bergets topp?

Claes Grundsten är tillbaka med boken Vandra i Europa en uppföljare till hans succeébok Äventyrets stigar. Nu tar han med läsaren till sina favoritleder runt om i Europa. Här finns mer än trettio längre och kortare vandringar, från det klassiska och branta Olympos i söder till lappländska Kungsleden i norr. Europa bjuder på så många olika landskapstyper och kulturer som exempelvis Björnrundan i Finland, stigar i Dolomiterna, det tyska Bayerischer Wald och skotska West Highlands. Han vandrar på öar som Inre Hebriderna, Madeira, Korsika, Island och irländska Connemara.

Utgiven på bokförlaget Max Ström.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!