Nyheter > Transsylvanien - i skuggan av Karpaterna

Transsylvanien - i skuggan av Karpaterna

Någonstans i ett land nära oss reser sig en ståtlig bergskedja med oändligt skiftande toppar. I skuggan av dessa branta sluttningar ryms allt från täta urskogar till blomstrande ängar. Här finns övergivna grottor och mängder av skummande vattendrag. Det är en vacker plats...

Sommaren 2008 reste  fem fotografer från bildgruppen Nordic Photo Group med bil till Rumänien för att göra ett unikt porträtt av det mytomspunna Transsylvanien. Få känner till att Transsylvanien äger en fantastisk naturskatt. Regionen är stort som Götaland och beläget i nordvästra Rumänien. Här fotograferades allt från storslagna alpmiljöer och spektakulära vattenfall till täta skogar och sällsynta kulturmarker. I regionen finns en enastående biologisk mångfald, och kanske hela Europas största populationer av brunbjörn och varg.

Resultatet av sommarens fotograferande har nu blivit en omfattande utställning. Med "Transsylvanien - i skuggan av Karpaterna" har de porträtterat det natursköna Rumänien. Utställningen har premiär på Meeths Unga Salonger, Kungsgatan 35, i Göteborg.
Vernissage den 15 nov kl 14.00 - 19.00
Utställningen hänger fram till den 21 nov.

Projektet sker i samarbete med Pinal, Primus, Meeths Ungs Salonger och Göteborgs stads kulturförvaltning.

Fotograferna:
Ludvig Adin, 23år, Göteborg.
Nina Andersson, 25år, Göteborg.
Ylva Asklöf, 21år, Linköping.
Sebastian Svensson, 21år, Falkenberg.
Karolina Tillman, 21år, Halmstad.

Mer information   

Mer information om Nordic Photo Group

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar