Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Torkad kyckling
Du torkar kyckling genom tre steg: skär i tunna skivor, ugnsstek och torka.
Typ:
Frukost, Huvudmål
Portioner/mängd:
x
Ingredienser:
Fryst kyckling.
Gör så här:
Ta fram den frysta kycklingfilén och låt tina i ca 5 minuter
Skär mycket tunna skivor
Lägg skivorna på bakplåtspapper och ugnsplåt
Strö över salt och kryddor
Stek i 15 minuter, 150 grader
Sänk temperaturen till 70 grader och torka i ca 10 timmar
TIPS!
Du kan även riva den frysta filén direkt på bakplåtspapper, sen steka i ung. Sänk sedan värmen till 70 grader och torka. Då kommer kycklingen att blötas upp snabbare än om du gör skivor.
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
1 kommentar
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
5 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer