Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Torkad kyckling
Du torkar kyckling genom tre steg: skär i tunna skivor, ugnsstek och torka.
Typ:
Frukost, Huvudmål
Portioner/mängd:
x
Ingredienser:
Fryst kyckling.
Gör så här:
Ta fram den frysta kycklingfilén och låt tina i ca 5 minuter
Skär mycket tunna skivor
Lägg skivorna på bakplåtspapper och ugnsplåt
Strö över salt och kryddor
Stek i 15 minuter, 150 grader
Sänk temperaturen till 70 grader och torka i ca 10 timmar
TIPS!
Du kan även riva den frysta filén direkt på bakplåtspapper, sen steka i ung. Sänk sedan värmen till 70 grader och torka. Då kommer kycklingen att blötas upp snabbare än om du gör skivor.
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
3 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer