Tahe Marine köper Svenska Zegul

Av: admin

Tahe Kayaks köper den svenska kajak/båt tillverkaren Zegul. Produktion av samtliga Zegul´s modeller kommer att fortsätta. Befintliga och nya kajaker kommer genom inovation att utvecklas inom premium varumärket Zegul. Varumärkets produktutveckling kommer fokusera på innovation, kvalitet och design.

Zegul AB är ett relativt ungt företag i kajak och båt branschen. Sedan starten 2006 har produktportföljen vuxit i takt med försäljningen vilket har lett till att Zegul har blivit ett känt varumärke både i Sverige och i Europa. Redan 2007 lanserade Zegul den första kajaken i sin serie havskajaker som nu säljs i hela Europa. Samtliga Zegul´s kajaker är designade av den Svenska kajakdesignern Johan Wirsén.

Tahe Kayaks är en av Nord Europas största kajaktillverkare, beläget i Estland cirka 10 km från Tallinn. Tahe Kayaks började bygga kajaker redan 1989. Med åren har sortimentet liksom antalet kajaker ökat. Tahe Kayaks största marknad är Skandinavien men allteftersom åren gott så har marknaden ökat år för år och nu är de Estniska kajakerna uppskattade i många länder runt om i världen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-03-11 01:25   JohanBj
Jaha, Ester köper Svenskt företag. Det var en kort resa för Zegul. Men känt varumärke? Där blev dom nog blåsta på Tahe. Dom han väl knappt starta? Jag har då aldrig mött en Zegul kajak på sjön.
 

Läs mer

En damgrupps färd med kajak från Pielavesi i mellersta Finland ner till Lahtis, det blev en långtur på 17 dagar och 398 km. 1 kommentar
Är man ute och rör sig i naturen regelbundet så är det klart att man då och då stöter på djur. En del av dessa möten är mer minnesvärda än andra. Här ... 4 kommentarer
En efterlängtad tur i tvåmanskajak tillsammans med barnen fyra och åtta år gamla. 2 kommentarer
Anna Björnström har skrivit och illustrerat boken "Brisk och havskajaken" som handlar om en dag i kajaken på havet ur ett barns perspektiv. Här är ...
Andra deltagaren i Äventyrliga dagen blev Olle 19 år, det blev paddling på Södra Storsjön och övernattning på en av öarna i sjön.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.