Nyheter > Stort intresse för fåglar inpå knuten

Stort intresse för fåglar inpå knuten


En fantastisk bild på ärtsångare, omslagsbild i fb-gruppen. Foto: Ann Gomér

Fågelintresset i Sverige fortsätter att växa i rask takt, vilket kan ses inte minst på att Facebookgruppen Fåglar inpå knuten nu är över hundratusen medlemmar.

  • -Fågelintresset är fantastiskt stort i landet. Det har Fåglar inpå knuten bevisat. Det här överträffar alla förväntningar vi har haft, säger Niklas Aronsson, som tillsammans med Kent-Ove Hvass och Johan Åhlén var med om att bilda gruppen 2014.

I gruppen lägger medlemmarna ut fågelbilder från trädgården eller närområdet. Här finns plats för allt från vem den fröätande fågeln i fönstret är till proffsbilder på rariteter, och allt behandlas med samma kunnande och engagemang. Och kanske är det just öppenheten och det påtagligt höga kunskapstörstandet som gjort Fåglar inpå Knuten till den framgångssaga den är.

  • -Vi ser att det under året skett en enorm ökning av antal människor som uppskattar naturen, fåglarna och friluftslivet vi kan erbjuda här i Sverige. Det gläder oss oerhört och vi ser fram emot att välkomna ännu fler, berättar Stina Rigbäck, föreningschef på BirdLife Sverige som är organisationen bakom facebookgruppen.

Gruppens administratörer är stolta och glada över det ökade intresset för naturen i allmänhet och mångfalden av fåglar i synnerhet. Nu tar vi sats mot 200 000.

  • -Vi kommer att utveckla gruppen på olika sätt. Nästa höjdpunkt i gruppen är Vinterfåglar Inpå Knuten, då vi räknar in gästerna vid landets fågelmatningar. Det gör vi den sista helgen i januari med start fredagen den 29 januari. Blir det talgoxen som vinner igen, eller kan blåmesen utmana? säger Niklas Aronsson.

Här hittar du gruppen Fåglar inpå Knuten.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!