SM 2004 i Sportklättring

Av: outside

Här kommer lite info för er som är sugna på att se lite bra klättring nu i sommar. Som ni kan läsa här nedan kommer det att arrangeras klättrings SM på Klätterverket i Nacka dit såklart Sveriges bästa klättrare kommer att tävla.

Datum: Lördagen den 19 JUNI 2004

Tider:Kval 10.00 på Klätterverket, Marcusplatsen17 Nacka

Final 18.00 Skeppsbron, Gamla Stan

Arrangör: Klätterverket Klätterklubb i samarbete med Klätterverket AB

Tävlingsansvarig: Trevor Cooper-Wiliams Tfn: 0707-732403

Ledansvarig: Stefan Pettersson Tfn: 08-641 10 48

Väggen: 12m hög, 2,5m överhäng.

Vem kommer: Dom bästa dam och herr klättrarna i landet

Hur fungerar det?: Dom tävlande kommer ut en efter en och klättrar på en vägg som successivt blir svårare ju högre man klättrar. Klättrarna får poäng för varje grepp dom tar, den som kommer högst vinner.

Sporten: Sportklättring är sedan 1996 med i Svenska Riksidrottsförbundet. SM i Klättring arrangerades för första gången 1989 i Eskilstuna. Sporten växer enormt mycket just nu med över 20 000 aktiva utövare i landet.


Tävlingsinformation
Kvalificering hålls på Klätterverket på två leder med olika svårighetsgrader. Damer och herrar börjar samtidigt efter att en förklättrare har klättrat lederna.

Dom 15 högst rankade klättrarna börjar, sedan klättrar övriga i lottad ordning.

Samling för deltagare 09.00 med regelgenomgång och information. ICC (International Council for Competition Climbing) regler tillämpas med modifiering.

Dom åtta bäst placerade efter kvalet går vidare till finalen som hålls på Skeppsbron. Förutom finalen kommer det också att vara mycket aktiviteter kring Fryshusets Streetlife arrangemang.



Mer info kommer att finnas på plats, kontakta pressansvarig Gunlög Edgren på 073-0547260

I samarbete med

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Vandring på Island. Lederna som vandrades var Laugavegur och Fimmervörduhls. Bergsklättring och glaciärvandring. 3 kommentarer
Lägret är ett samarbete mellan Matilda Söderlund och Haglöfs för att göra klättring mer jämställt.
2020 skrev Karl-Johan Piehl här på Utsidan denna guidebok på engelska. Nu kommer en uppdaterad och rejält utökad version på svenska. Var med och ... 1 kommentar
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Sommaren 2013 gjorde André tillsammans med en god vän ett försök att bestiga Pik Lenin i Pamirbergen. Dåligt väder tvingade dem att avbryta ... 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.