Nyheter > Sigrid Ekran – The Dog Life of A World ...

Sigrid Ekran – The Dog Life of A World Champion

I en dokumentär skapad av Klättermusen får vi följa hundspannsföraren Sigrid Ekran kort tid innan det är dags för världsmästerskapet Finnmarkslöpet. I filmen är vi hemma hos Sigrid i de norska fjällen och följer hennes vardag tillsammans med hundarna; hur har hon hamnat där hon är idag, vad är det som driver henne och vilka uppoffringar hon har gjort längs vägen.

Ända sedan Sigrid började med hundspann när hon bodde i Alaska har hon varit känd för sin relation med sina hundar och förmåga att skapa tillit mellan människa och djur. I stugan hon bodde under tiden i Alaska hade hon varken el eller rinnande vatten och hon lärde sig att förstå hundarna och naturen.

- Jag har inte köpt mat i affären det senaste året, jag hämtar det jag behöver i naturen, sa hon då om tiden i stugan.

Dokumentären filmades i hennes hem i Hedmark, Norge i mars 2015, två månader innan hennes andra världsmästartitel. Efter loppet sa Trond Ørslien, expert på hundspann:

”Vad som skiljer Sigrid från andra i sporten i årets Finnmarkslöp kan sammanfattas med två ord: tillit och ödmjukhet. Hundarna litar på att de kan göra det hon ber av dem, och hon är ödmjuk i sättet hon behandlar dem.”

Sigrid har jobbat tillsammans med Klättermusen i flera år och utsatt produkterna för allt från hundtassar till arktiska stormar, träning och andra extrema situationer.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in