Nyheter > Resekataloger

Resekataloger

”Internet är ett fantastiskt verktyg för att hitta information. En stadigt växande andel resekonsumenter använder internet för att söka information för sin nästa semester”, säger Ola Zetterlöf, ansvarig för tjänsten. ”Gamla vanor dör dock inte så lätt. Även om många researrangörer erbjuder digital information på sina hemsidor, så vill de flesta resenärer fortfarande få hem en färgglad resekatalog innan de bokar sin semester.”

Intresset för att delta i testlanseringen under förra året var stort bland researrangörer. ”Vi hade tjugo researrangörer som marknadsförde sina kataloger under testlanseringen, men har nu utökat detta. Vår målsättning är att ha ett mycket brett utbud av kataloger. Det blir då naturligt för resekonsumenter att komma till vår webbsida först när de skall planera sin semester”, kommenterar Ola Zetterlöf. Anders Persson, marknadschef hos ledande amerikaspecialisten Swanson’s Travel, är mycket positiv. Han menar att ”tjänsten gör det mycket lätt för resekonsumenter att hitta precis de kataloger de letar efter. Det innebär också att vi som researrangör slipper skicka ut kataloger i onödan.”

Intresset är också stort bland resekonsumenter. Ett tusental använde tjänsten under testlanseringen för att få hjälp med att planera sin semester. I en marknadsundersökning sade över 95% att de kunde tänka sig att använda tjänsten igen. ”Vi gör det lätt att hitta intressanta resekataloger som man sedan får hem i brevlådan gratis. Många mindre researrangörer är inte så lätta att hitta på internet, men med vår enkla sökfunktion hittar man dem utan problem på vår webbsida”, påpekar Ola Zetterlöf.


Läs mer

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in