Premiär för Stockholm Big Air

Steget från backslick och rosa skjortor till baggy-brallor och goggels behöver inte vara så långt som man kan tro. Tisdagen den 21:a mars går Stockholm Big Air av stapeln i Hammarbybacken, endast ett stenkast från Stureplan.

Av: ulindh

Tävlingen är en av årests största new-school tävlingar och arrangeras i samband med paralellslalomtävlingen Alpine Grand Slam som anordnas för tredje året i rad.
De senaste två åren har publiken bjudits på Big Air Shower av några av Sveriges främsta New School-åkare. Uppvisningarna har varit en publiksuccé och för att ytterligare höja stämningen samt skapa mer tävlingsnerv presenteras nu Stockholm Big Air.

Samtidigt som de Svenska landslagsåkarna fightas med den alpina världseliten kommer några av världens bästa jibbers göra upp om prispotten på 100 000 kr.

Tävlingen avgörs i ett head-to-head format; ett svenskt lag möter ett världslag bestående av tre handplockade internationella toppåkare.

Det är i dagsläget inte spikat vilka utländska åkare som kommer men klart är att Henrik Windstedt och Jakob Wester kommer att försvara de svenska färgerna tillsammans med ytterligare en åkare som konfirmeras inom kort.

Hammarbybacken är den skidbacke som ligger närmast Stockholm City och man kan enkelt ta sig dit med tunnelbana, buss, bil eller spårvagn.

Förutom Stockholm Big Air och Alpine Grand Slam kommer publiken även att bjudas på liveunderhållning med Smalare än Tord.

Biljetter:
Biljetter till Stockholm Big Air och Alpine Grand Slam kostar 60 kr vid förköp (80 kr om man betalar på plats.) Flera av Stockholms alpina klubbar säljer biljetter, förköpsbiljetter kan även köpas i Hammarbybacken samt hos Peak Performance General Store på Biblioteksgatan i Stockholm. Biljetter säljs även på plats vid entrén till arenan.

Mer information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Höjdarjobb

Mikke Erikssomn beskriver bergsguidens vardag. 1 kommentar

Glidsnöskor

Ett alternativ till vanliga snöskor - glidsnöskor. De är en korsning mellan snöskor och skidor, med stor bäryta och fasta stighudar. I utseende ... 2 kommentarer
Efter försöket att bestiga Carstensz Pyramid på Nya Guinea, vände Olof och Martin fören mot Darwin i Australien, samt ställde siktet på Mt. ... 2 kommentarer
Vintern är en härlig tid att vara ute, speciellt som nu när snön ligger gnistrande vit över stora delar av landet. Eric får många frågor om vad man ... 4 kommentarer
Fjällvärlden i Jokkmokk bjuder inte enbart på naturupplevelser. I området finns ju även den Svenska skididrottens vagga med en spännande historia ... 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.