Nyheter > Plurra utan is

Plurra utan is

Första december i Stockholm, grått med snöblandat regn kanske 2 plusgrader i luften. Jag antog utmaningen i nyhetsbrevet att testa skridskoryggsäcken för att se om den fungerar bra som flytväst.

Under en skridskosäsong brukar det finnas tillfällen att testa plurrning i färdiga isvakar, då ges ju även tillfälle att prova sina isdubbar och lina. Det gick inte den här dagen, men en nyttig och lärorik erfarenhet blev det ändå. 

Jag gick rakt ut tills jag inte bottnade längre och kände direkt vilken flytkraft det var i skridskosäcken, man trycks lite framåt nedåt men sjunker inte. Kylan trängde in i händer och armar först. Fötterna klarade sig bättre den lilla stund jag låg i vattnet. Jag simmade in mot land tills jag bottnade igen.

Väl uppe på land var det dags att se om omklädningspåsen var komplett. Nästan - det saknades plastpåsar till fötterna, när pjäxorna är blöta är det bra att ha plastpåsar utanpå de torra strumporna. En tunn vindjacka saknades också annars var påsen komplett. 

Jag rekommenderar verkligen att ta chansen att prova en plurrning om du har möjlighet i vinter. Det känns bra att veta hur det är att hamna i vattnet med utrustningen på och byta om i fält. En isvak är att föredra då man också får känna på hur det är att använda isdubbar och lina. 

Till skridskoavdelningen och skridskoforumet.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!