Artiklar > Pinnbröd och frukostbullar - enkelt och gott

Pinnbröd och frukostbullar - enkelt och gott

Pinnbröd är alltid populärt och det smakar ljuvligt gott med nybakat på turen. De torra ingredienserna blandas till hemma och degen görs på plats och knådas medans elden blir till fin glöd. Samla några fina pinnar på vägen och skala bort barken på pinnens topp.

Grundrecept på pinnbröd:

5 dl vetemjöl

1/2 - 1 tsk salt 

2 tsk bakpulver

2 dl vatten

Med olika kryddsättningar kan alla få den smak de önskar på sitt pinnbröd. Det går att blanda in kryddorna direkt i degen om alla vill ha samma smak, i annat fall kryddar var och en sitt pinnbröd medans det är varmt. Grädda tills brödet är gyllenbrunt och har en fin skorpa.

Smör och exempelvis:

Vaniljsocker 
Kanel och socker
Kardemumma
Anis och fänkål
Riven ost + örtkrydda
Tacokrydda
Sylt eller marmelad

Frukostbullar

Samma recept kan användas för att göra frukostbullar på friluftsköket eller i en Muurikka. För ett mer fiberrikt bröd, byt ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl eller ta bara rågsiktsmjöl. Tillsätt brödkryddor om du önskar. Baka ut till platta centimetertjocka bullar, grädda i cirka 8 - 10 minuter, vänd dem några gånger och du har ett gott nybakat frukostbröd att njuta av.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in