Nyheter > Orust runt på tio dagar

Orust runt på tio dagar

Scouterna arrangerar varje år äventyr för olika åldersgrupper men med samma syfte – att barn och unga ska utmanas både fysiskt och psykiskt – och därmed växa som individer. Expedition som konceptet kallas genomförs för första gången och är starten på en serie expeditioner under kommande år.

Deltagarna är mellan 14 och 16 år som är väl förberedda på att ta i det där lilla extra och har viljan att tänja på sina gränser. Med på äventyret är också fyra kajakinstruktörer. Nätterna tillbringas i tält.

– Det är kul att intresset är stort för våra arrangemang. Äventyret är skapat för dem som redan har en del kajakvana och vill uppleva ett riktigt havsäventyr med både stillheten i nattpaddling och att tampas med Skageracks havsvågor. Kommande år kan teman som glaciärklättring, bergscykling eller fjällvandring bli aktuella, säger Caroline Thunved, kommunikationschef Scouterna.

Expeditionen dokumenteras med en GoPro-kamera. Följ expeditionen på scout.se eller på Scouternas Instagram. Expedition arrangeras för scouter av Scouternas folkhögskola.


Foto: Scouterna

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-08-01 10:48   Monica Grönberg
Det är inga havskajaker! Ungdomarna paddlar kanadensare!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in