Nyheter > Nytt vandringsevenemang Båstad Hiking ...

Nytt vandringsevenemang Båstad Hiking Festival

Foto: Louise Nordström

2018 får Båstad och Bjärehalvön ytterligare ett nytt evenemang: Båstad Hiking Festival 12–14 oktober. Arenan är det natursköna landskapet på Bjärehalvön och deltagarna kommer kunna njuta av färgstarka vandringar, pittoreska bybesök, och mat och dryck från bygdens lokala producenter. Även äventyr och after-hike står på schemat.

Båstad Hiking Festival äger rum under tre dagar och inleds med en kick-off med hälsoinspiration, för att deltagaren sedan ska kunna välja mellan olika vandringar resten av helgen.

- Det är fantastiskt kul att få starta upp detta evenemang på Bjärehalvön, en vackrare plats får man ju leta efter. Också extra kul att det finns ett så stort intresse lokalt för att bege sig ut i naturen och flera har redan visat intresse för värdskap, säger Annika Borgelin som tidigare var projektledare för Eurorando, det internationella vandringsevenemanget som satte Skåne på kartan som en vandringsdestination internationellt år 2016.

Pehr Palm, VD på Event in Skåne, som marknadsför Skåne som evenemangsregion, är glad över att Båstad har plockat upp stafettpinnen efter Eurorando:

- Skåne är en fantastisk vandringsregion och Båstad och Bjärehalvön har ett sällsynt vackert landskap och god service att erbjuda besökaren. Detta event positionerar Skåne som ett attraktivt val för aktiva besökare och skapar reseanledningar till Skåne.

Programmet kommer att vara klart och bokningsbart under februari 2018 och bjuder in såväl skåningar som nationella och internationella besökare.
Läs mer om evenemanget .

Fakta ”Aktiv livsstil Båstad Bjäre”

Evenemanget projektleds av Båstad Turism och Näringsliv och är en del i det Leaderprojekt som just nu genomförs - ”Aktiv livsstil Båstad Bjäre”. Projektet löper över tre år och förutom att skapa och driva Båstad Hiking Festival görs det insatser inom ledutveckling för både cykel och vandring samt framtagande av kartmaterial och varumärkesarbete.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!