Nyheter > Nya Fusion surfski tillverkas i Sverige

Nya Fusion surfski tillverkas i Sverige

Nordic Kayaks nya Fusion surfski tillverkas i Sverige av Marström Composite.

Marström Composite är världsledande inom tillverkning i prepreg kolfiber laminat med autoklav teknik. Detta är en produktions teknik som ofta används inom högteknologiska områden som formel 1 bilar, extrema segelbåtar och flygplan. Fördelarna i en kajakproduktion är:

  •  Fusion kommer endast att tillverkas i prepreg kolfiber. Prepreg kolfiber erbjuder en mycket hög kvalitet och gör kajaken lättare, styvare och starkare jämfört med andra kolfiber kajaker på marknaden. Den uppskattade vikten för en 6,20 lång Fusion är 8- 9 kg!
  •   Fusion kommer att gjutas i ett stycke. Det vanligaste för kajaker är annars att de tillverkas i två delar som sedan sammanfogas efter gjutning. Fusion kommer att göras utan skarvar. Resultatet av detta är att Fusion kommer att vara starkare, lättare och framförallt göra anspråk på titeln "The seamless kayak"!
  • Fusion kommer i två alternativ - surfski eller hybrid kajak. Fusion kommer att tillverkas som en standard surfski med öppen cockpit men med möjlighet att montera en "Hardtop" på däck. Detta ger en hybrid kajak som möter behoven för den kalla nordiska "off season" paddlingen.

Snabba fakta Fusion surfski
 Design Björn Thomasson
 Tillverkare Martsöm Composite
 Mått 620 cm x 43 cm
 Vikt 8-9 kg
 Material prepreg kolfiber
 Roder underliggande hydrodynamiskt havsroder
 Styrning nyutvecklad pedallösning
 Självläns som manövreras mellan öppen och stängd
 Stängd självläns ger en slät skrov yta som minskar draget
 Hardtop tillval med sargkant för kapell
 Lättviktslucka på akterdäck
 Hydrodynamiskt ”kickup” roder som tillval
 Pris ca 30 000 SEK i standard utförande

En prototyp modell finns att provpaddla from 1 april. Första leveranser till sommaren. Kontakta Nordic Kayaks för mer information. [email protected]

 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar