Nyheter > Nya böcker från Calazo

Nya böcker från Calazo

Boken Padjelanta och Sulitelma är skriven av Fredrik Neregård. Många erfarna vandrare framhåller att Padjelanta som ett av landets vackraste fjällområden. Boken är en komplett guide till Padjelantaledens samtliga etapper, den beskriver också anslutande vandringsleder. Även lederna kring det alpina bergsmassivet Sulitelma på norsk-svenska gränsen samt leden ner mot Hellemobotn i Norge finns beskrivna i boken. Allt illustrerat med många fina bilder. 

Det här är andra upplagan av Höga Kusten av Steven Ekholm. Vandring, paddling och sevärdheter i världsarvet, skärgården och Skuleskogens nationalpark. Den här reviderade och utökade upplagan av boken innehåller mer paddling och ännu mer vandring. Ingen annanstans i Sverige kan man vandra så högt och ändå befinna sig så nära havet. Vandringen kan variera från havsslipade bergstoppar till mystiska trollskogar. Kustlinjen med många vikar och fjärdar passar bra för härliga paddlingsäventyr, flera finns beskrivna i boken.

Nu har Umeå fått sin första guidebok som ger en samlad bild av friluftslivet kring staden. Det är Petter och Josefin Lemås som gjort boken. Här finns runt 100 förslag på korta och långa turer främst dagsturer. Med boken hoppas författarna på att kunna inspirera till roliga helgäventyr eller till att planera för en semester på hemmaplan. Naturen runt Umeå är variationsrik och med varma somrar och snörika vintrar skapar det förutsättningar för roliga friluftaktiviteter året runt.

Mer info på Calazo.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in