Artiklar > Ny fototävling! - Träd jag mött

Ny fototävling! - Träd jag mött

Träd är fantastiska! De kan vara vackra, spöklika, ge skydd mot sol och regn. Vi möter träd varje dag både levande och döda, vissa träd gör mer intryck än andra. Fotografera träd du mött och som du tycker är extra speciella.

Fem vinnare får välja mellan böckerna Fjällvandra i Härjedalen och Vandra i Alperna - Bad Gastein från bokförlaget Calazo.

Du får skicka in två bidrag i tävlingen.

Till tävlingssidan

Mer information om böckerna:

Boken Fjällvandra i Härjedalen innehåller 50 dagsturer beskrivna med utgångspunkt från Funäsdalen – från Helags i norr till Rogen i söder och från Sonfjället i öster till Røros i Norge i väster. Ungefär en fjärdedel av turförslagen går i de norska fjällen mellan riksgränsen och Røros. Dessutom beskrivs ett antal kortare turer som är högst 5 km långa.
I Härjedalen finns också ett 60-tal fjälltoppar mellan 900 och 1800 meter över havet. Högst är Helags som också har Sveriges sydligaste glaciär. Bokens turförslag inkluderar 33 toppturer. Boken innehåller också ett omfattande kartmaterial och är rikt illustrerad.

Bad Gastein i Österrike är det i särklass populäraste resmålet bland skandinaviska vandrare. Här omringas den kejserliga kurorten av levande fäbodkultur, gamla guldgruvor och nationalparkens monumentala 3000-meterstoppar. Vandraren möter skogar, sjöar, kalfjäll och böljande betesmarker, liksom de storslagna panoramor som ständigt karaktäriserar Alperna. Korta avstånd, effektiva kommunikationer och flera linbanor varierar upplevelsen oändligt.
Guideboken beskriver 37 vandringar i Gasteinerdalen från enstaka timmar till en hel vecka. Från dalgångarnas enkla långpromenader till högalpina turer som kräver den erfarnes stegsäkerhet längs glaciärernas rand.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-04-20 21:20   Karolina P
Hej. Kan man radera/byta bild på ett bidrag man redan skickat in? Valde fel bild till texten...
 
2016-04-21 10:48   ulindh
Nej men jag kan ändra åt dig, du kan skicka till [email protected] så hjälper jag dig att ändra eller så tar jag bort båda bilderna så kan du lägga in på nytt.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook