Nyheter > Ny brant linbana i norska Loen

Ny brant linbana i norska Loen


Foto: David Bissig

Turen med den nya Loen Skylift tar fem minuter. Drottning Sonja av Norge kommer att inviga Loen Skylift den 20 maj 2017. Den kommer sedan att vara tillgänglig för allmänheten året runt.

Skyliften är den snabbaste och enklaste vägen upp till fjället Hoven där kilometervis med vandringsleder finns och vintertid kan man gå med snöskor, åka längdskidor eller gå på topptur. Utsikten från skyliften är fantastisk med vackra fjordar, spektakulära fjäll och glaciären Jostedalsbreen i bakgrunden. 

Den berömda Via Ferrata Loen, med Gjølmunnebrua (den längsta Via Ferrata-bron i Europa), slutar uppe på Hoven. När du har kommit till toppen, kan du njuta av en middag med lokala råvaror på restaurangen vid kanten av klippan, innan linbanan tar dig tillbaka ned till Loen.

En framtida ikon

Bente Bratland Holm, reselivsdirektör på Visit Norway tror att nytillskottet ger området en mycket ljus framtid. Linbanan möjliggör enkel åtkomst till den mängd aktiviteter som erbjuds uppe på toppen. 

– Loen Skylift gör fantastiska naturupplevelser i området tillgängliga för alla. Vi har tro på att detta blir en stor favorit inom en snar framtid, säger hon.


Foto: Loen Skylift

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!