Naturens bästas webbsajt

Den 10:e maj sjösatte Turistdelegationens chef Dennis Bederoff en ny samlingswebbsida för svenska naturresor, och hissar därmed upp ridån för en av årets viktigaste händelser inom svensk turism.
En banbrytande naturresesajt präglad av reslust, frestande bilder, oväntade texter och härligt snabba sökfunktioner.

Av: ulindh

- Sedan lanseringen av Naturens Bästa 2002 har vi arbetat hårt med att samla Sveriges främsta ekoturismarrangörer bakom kvalitetsmärket Naturens Bästa, inleder Staffan Widstrand, naturfotograf och styrelseledamot i Svenska Ekoturismföreningen.
- Nu med närmare 50 godkända arrangörer tar vi nästa steg och lanserar en gemensam och sökbar webbplats med märkningens hela utbud, som idag består av mer än 125 kvalitetsmärkta arrangemang. Det är en naturresesajt som sätter resenären i centrum, och där man snabbt och elegant ska hitta fram till Sveriges främsta naturresor. De kan sökas såväl efter typ av arrangemang, som årstid, landskap, eller naturtyp.
- Fram till nu har svenska naturresor varit spridda och svåråtkomligt på olika lokala eller regionala webbsidor eller blandade huller om buller på sökmotorernas listor. Naturens Bästa bryter därför ny mark när vi nu på en gemensam webbplats presenterar ett brett, men samtidigt kvalitetssäkrat, utbud från flera av Sveriges främsta arrangörer. Allt snyggt förpackat och fyllt med reslust, frestande bilder, oväntade texter och härligt snabba sökfunktioner.

Prissatta arrangemang
- Svensk turism behöver i högre grad vidareförädlas, prissättas och paketeras. Därför är Naturens Bästas nya webbsida ett föredöme och ett avgörande steg framåt. Det här kommer att bli en viktig marknadsföringskanal och särskilt för små ekoturismarrangörer i svensk glesbygd. Sajten kommer också att underlätta kundens möjligheter att välja rätt i ett snårigt utbud. Något som dessutom är avgörande om vi vill locka utländska gäster till Sverige, poängterar Dennis Bederoff, tillförordnad chef på Turistdelegationen.
- Jag är därför övertygad om att den här satsningen inte bara kommer att stimulera svensk ekoturism, utan också bidra till en positiv utveckling av hela den svenska turistnäringen.

Stärker hela Sverige som resmål- Många utländska besökare väljer att övernatta några dagar här i Stockholm, men få kommer hit enbart för att bo bra eller äta gott, förklarar Ejnar Söder ägare till Nordic Hotels.
- Nästan alla vill göra, se eller uppleva något och då är bland annat karismatiska djur och orörd vildmark viktiga dragplåster. Spännande natur lockar, men för att det ska bli riktiga besök i slutändan krävs också proffsiga arrangemang, som lever upp till vad deras marknadsföring utlovar. Ur det perspektivet är kvalitetssäkrad ekoturism inte bara en angelägenhet för avlägsna glesbygdskommuner, utan i högsta grad något som svensk hotellnäring har ett egenintresse av att stimulera och utveckla.
- Därför är det särskilt roligt att idag och här på Nordic Sea Hotel kunna få premiärvisa Naturens Bästas fantastiska webbsida fylld av spännande naturresor som väntar på att få upplevas av både svenska och utländska resenärer, avslutar Ejnar Söder.

Kort historik
Ekoturismmärkningen Naturens Bästa sjösattes den 1 februari 2002. Systemet blev den första nationella märkningen av ekoturism på det norra halvklotet och utvecklades i samarbete med ett tjugotal organisationer.
Avsändare bakom märkningen är Svenska Ekoturismföreningen som huvudman, tillsammans med Svenska Naturskyddsföreningen och Sveriges Rese- och Turistråd.
Målet är att skapa mer och bättre ekoturism i Sverige.
Naturens Bästa består idag av närmare 50 godkända arrangörer med en omsättning på 100 miljoner kronor inom svensk turism.
Arbetet med att bygga upp kvalitetsmärkningen Naturens Bästa finansieras med pengar från i första hand Jordbruksverket, Turistdelegationen, Nutek, företagen själva, Svenska Ekoturismföreningen, länsstyrelserna i Dalarna, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten, samt Sveriges Rese- och Turistråd.

Till sajten

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Den 11-14 september träffas flera aktörer inom friluftslivet för att diskutera hur friluftslivet påverkar klimatet. 5 kommentarer
Naturen erbjuder mängder av möjligheter till friluftsliv - oavsett om vi vandrar, klättrar eller åker skidor. Men hur kan vi se till att vi gör det ... 8 kommentarer
Den 22 maj uppmärksammas Biologiska mångfaldens dag över hela Sverige.
Länsstyrelsernas minskade anslag för skötsel av skyddad natur kommer påverka naturreservat och vandringsleder negativt. 6 kommentarer

Dramatisk vintertur

Den senaste tiden har det blåst mycket, och det kommer så att fortsätta några dagar till! Ni som känner för att läsa om stormar i den trygga ... 4 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.