Nyheter > Mycket fina snöförhållanden i skidbackarna ...

Mycket fina snöförhållanden i skidbackarna inför sportloven!

Mullsjö i Småland

Nästintill samtliga Sveriges skidanläggningar har öppet inför sportlovet, från Skåne i söder till Lappland i norr. En snörik säsongsstart med rekordnivåer i fjällen och en kall inledning på februari ger riktigt goda förutsättningar för utförsåkning för sportlovsfirande barn både i och utanför fjällen.

– Vi har rekordmängder med snö i stora delar av fjällen. I södra Sverige har den sista tidens snöfall i kombination med kyla gjort att i princip alla Sveriges skidanläggningar kan hålla öppet under sportlovet, vilket är glädjande. Många av de mindre anläggningarna passar för en dagsutflykt och en första kontakt med skidåkning, säger Titti Rodling, vd för SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation.

Den sydligaste anläggningen som har öppet under sportlovet är Vångabacken i norra Skåne. Vallåsen, på Hallandsåsen, hör också till de sydliga anläggningar som har öppet och som lockar sportlovsfirare både från Sverige och Danmark.

I Småland hör Mullsjö till de skidanläggningar som rapporterar det största snödjupet med 85 cm i pisterna. Alebacken norr om Göteborg har 105 cm snö i pisten och Ulricehamns snödjup är 60 cm. I Stockholmsområdet rapporterar skidbackarna överlag fina förhållanden med minst 50 cm i pisten.

– Där det behövs har skidanläggningarna gjort ett strålande jobb att säkra upp med tillverkad snö som sedan natursnön kunnat falla på. Det ger ett stabilt underlag som kommer att hålla långt in på säsongen. Vi har ett starkt bokningsläge inför både sport- och påsklovsveckorna. Vår erfarenhet är att den som vill säkra ett bra läge bör inte vänta länge till med att boka, säger Titti Rodling.

Färsk statistik från SLAO visar att säsongsinledningen var bättre än motsvarande period förra året. Totalt väntas upp mot 600 000 besökare till de svenska skidanläggningarna under de fyra sportlovsveckorna. Skidanläggningarna i fjällen, som tar emot de flesta besökarna, rapporterar om toppenförhållanden med stora mängder natursnö.

Håll koll på snöläget på Snörapporten.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in