Nyheter > Livesänd fågelsång från naturum Hornborgasjön

Livesänd fågelsång från naturum Hornborgasjön

Näktergal. En berömd sångare med ett ganska anspråkslöst yttre. Foto: Kent-Ove Hvass

Naturum Hornborgasjön direktsänder fågelsång från Hornborgasjöns naturreservat den första veckan i juni. Dessutom väntar Skådarskola med fokus på just fågelsång.
- Fågelsång är välgörande, säger naturumföreståndare Sofie Stålhand.

Under fem dagar kommer naturum Hornborgasjön att livesända fågelsång från fem platser i Hornborgasjöns naturreservat. Livesändningen kommer att ske varje vardagsmorgon kl 07 på naturum Hornborgasjöns sociala medier.

- Vi vill göra naturen tillgänglig för fler. Nu under Coronapandemin vet vi att det är många som inte har samma möjligheter att ge sig ut i naturen, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Livesändningarna är en del av den Skådarskola som naturum Hornborgasjön har under året tillsammans med Skövde fågelklubb och Studiefrämjandet. Utöver livesändningarna kommer det under den första veckan i juni även att erbjudas två guidningar utomhus med fokus på fågelsång.

- Fågelsång är välgörande. Så här års är fågelkören fantastisk, både i Hornborgasjöns naturreservat och på många andra platser. Den är väl värd att lyftas, säger Sofie Stålhand.

Fågelsången kommer att livesändas på naturums facebook och också på det nystartade instagramkontot ”naturum Hornborgasjön”.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar