Artiklar > Lagningskit - så här gör du ett eget

Lagningskit - så här gör du ett eget


Packat i en ziplockpåse, vikt ca 100 g.

Går något sönder under turen kan det enkelt fixas till om man har med sig ett litet reparationskit. Det behövs inte många saker men det här kan vara bra att ha med sig.

Gaffatejp (bra till det mesta), nylonlina, nål och tråd, säkerhetsnålar, liquisol, kraftigt resårband, buntband, 1-2 knappar.

Linda upp gaffatejpen på en kartongbit då tar den väldigt liten plats i packningen.

Har du andra tips på något som är bra att ha med i lagningssyfte?

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-07-03 18:47   silenhag
Gaffatejp/Silvertejp ja, men viktigt att det är en av god kvalitet med bra klister. Vidare är det smart med lite Tear Aid eller liknande produkt till permanenta reparationer (oslagbart klister och tejpet torkar inte ut på lång sikt). Tandtråd till att sy starkt med. Flätlina (fiskelina). Lite ståltråd, också gärna den av god kvalitet. Jag har rostfri ståltråd i två tjocklekar, väger inte många gram men har räddat mig många gånger. 2 komponentslim, evt bra plastsnabblim från Loctite.
 
2018-07-05 12:57   Kotten
Jag brukar ha några "reservdelar" av typen några spännen i plast för ryggsäcken och snörlås och sådär - och några ordentliga remmar av nylon.
 
2018-07-06 19:54   bico
Jag har lindat silvertejp runt ett gammalt utgånget medlemskort/lojalitetskort av kreditkortsformat. På bredden är korten av precis rätt dimension för bredden på de allra vanligaste kraftigare tejpvarianterna.

Genom att använda ett plastkort i stället för en kartongbit kan jag använda all tejp jag har lindat runt kortet.

/Birger
 
2018-07-09 21:54   Celeste_26
Som Emil påpekar är tejpens kvalitet viktig och det finns mycket billig, dålig silvertejp därute. Jag använder istället en bred vit riggtejp från båtaffären som är mer anpassad till fältbruk och har mycket starkt klister. Dessutom UV-tålig.
 
2018-07-13 11:32   G.Kraft
En liten stump smältlim är väldigt smidigt för temporära lagningar och går oftast pilla bort för att ersätta med permanenta när man kommer hem. Behöver ingen förpackning och torkar direkt. Bra även till hål i textiler, men inget för skor eller andra ställen som slits mycket.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Aktuellt: Glidsnöskor