Nyheter > Kajaktillverkare nominerad i Design S 2016

Kajaktillverkare nominerad i Design S 2016

Design S är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som hela designbranschen står bakom. Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i bred bemärkelse.

I industridesignklassen är kajaken Melker Ulvön nominerad, nominering är: kajaken kombinerar design och material som når upp till kraven på hållbarhet, funktion och säkerhet.

Den 23 november äger prisceremonin rum då S:en delas ut till de som premieras inom varje kategori. Samma kväll delas även ytterligare tre priser ut: Lauritz konsthantverkspris, Juryns hederspris och Folkets val. Tidigare på dagen den 23 november hålls en inspirations- och kunskapsdag om design med workshops och seminarier på ArkDes i Stockholm.

Redan nu på tisdag den 11 oktober öppnar dessutom utställningen Design S på ArkDes i Stockholm där samtliga av årets nominerade bidrag ställs ut. Utställningen pågår t.o.m. den 27 november, och nytt för i år är att vi även har instiftat "Folkets val" – där utställningens besökare, både virtuella och de som på plats besöker ArkDes, får göra sin röst hörd och vara med och välja ut vilket bidrag som blir ”Folkets val”.

Mer information om Design S och övriga nominderingar

Melker Kayaks

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in