Jon Olsson Invitational 2007

Efter många års framgångsrikt tävlande över hela världen bestämde sig Jon Olsson för att skapa sin egen tävling. Med de bästa åkarna och ett gäng sköna idéer i bagaget satsade Jon på att göra en banbrytande Big Air tävling i Åre 2005. Succén var given och två år senare är Jon Olsson Invitational etablerad som en av världens absolut största tävlingar i sin genre. SkiStar och Jon har nu kommit överens om att årets tävling blir den sista upplagan av Jon Olsson Invitational.

Av: ulindh

– Den sista tävlingen ska också bli den bästa. Målet med Jon Olsson Invitational är att alla åkare som kommer hit ska ha roligt, det ska vara höjdpunkten bland alla tävlingar och resor som åkarna gör under året! Hoppet ska vara störst, det ska vara perfekt shapat och åkarna ska få all service de behöver för att kunna åka på toppen av sin förmåga. Den sista Jon Olsson Invitational blir också starten för nya galna idéer som jag vill genomföra i Åre i framtiden, säger Jon Olsson.

Årets nyheter
De stora nyheterna som publiken bjuds på i år är de två tävlingar som genomförs innan själva Jon Olsson Invitational. Under torsdagen blir det en session där åkarna bedöms efter bästa 180-, 360-, 540- och 720-snurr. Här är det stil och känsla som räknas istället för tekniska trick. På fredagen tävlar man i en landskamp, Nations Cup, där åkarna i tvåmannalag gör sina hopp samtidigt och landar sida vid sida. Lördagens huvudtävling, där åkarna kör individuellt, har även den en ny twist. Här kommer åkarna vara tvungna att köra olika trick genom tävlingen, allt för att bjuda publiken på så mycket variation och underhållning som möjligt.

– Jon Olsson Invitational är, efter alpina VM, säsongens höjdpunkt i Åre. Vi ser fram emot nyheterna med årets tävling och glädjer oss åt att Åre är nästintill fullbokat under Jon Olsson-helgen. Vi har nu, tillsammans med Jon, bestämt att det här blir den tredje och sista tävlingen, man ska ju sluta när det är som roligast! Och redan nu smider vi planer inför kommande säsonger och evenemang. Vår egen tävling, SkiStar Invitational med Ingemar Stenmark, var en fantastisk upplevelse under VM. Och nästa års Invitational blir något helt annorlunda, säger en hemlighetsfull Anna Wersén, marknadschef på SkiStar Åre.

Åkarna
Tävlingen bjuder på ett imponerande startfält, för närvarande är det 19 åkare från sju länder som är konfirmerade till tävlingen. Utöver Jon Olsson är Jacob Wester den mest meriterade svenske åkaren. Bland de yngsta deltagarna märks hemmaåkaren Oscar Scherlin som tillbringat en del av vintern tillsammans med Jon på träning och tävling i Asien. Bland de utländska namnen finns de flesta av världens bästa Big Air åkare: TJ Schiller (CAN), Simon Dumont (USA), Sammy Carlsson (USA), Pep Fujas (USA), Laurent Favre (CH), Martin Mishof (GER), Richard Parmin (FRA) och Jossi Wells (NZ) med flera. De norska åkarna, som har haft en fantastisk säsong, representeras av Andreas Håtveit, PK Hunder och Thomas Dölplads.

Program Jon Olsson Invitational 2007

Onsdag 28:e mars
12.00-14.00 Telia Session med alla åkare, Bräcke.

Torsdag 29:e mars
09.00-11.00 och 15.00-18.00. Press Office Tott Hotell.
Time TBA: Session om bästa 180, 360, 540, 720 i JOI Olympia arena.
15.00-16.00 Pressträff Tott Hotell.

Fredag 30:e mars
09.00-12.00 Press Office Tott Hotell och 17.00-20.00 i JOI Olympia arena.
Time TBA: Nations Cup, tvåmannlag, sida vid sida, land mot land i JOI Olympia arena.
22.00-02.00 Party på Bygget.

Lördag 31:a mars
17.00-21.00 Press Office öppet i JOI Olympia arena.
19.00 Jon Olsson Invitational, individuell final, JOI Olympia arena.
22.00-02.00 Finalparty på Bygget.
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Höjdarjobb

Mikke Erikssomn beskriver bergsguidens vardag. 1 kommentar

Glidsnöskor

Ett alternativ till vanliga snöskor - glidsnöskor. De är en korsning mellan snöskor och skidor, med stor bäryta och fasta stighudar. I utseende ... 2 kommentarer
Efter försöket att bestiga Carstensz Pyramid på Nya Guinea, vände Olof och Martin fören mot Darwin i Australien, samt ställde siktet på Mt. ... 2 kommentarer
Vintern är en härlig tid att vara ute, speciellt som nu när snön ligger gnistrande vit över stora delar av landet. Eric får många frågor om vad man ... 4 kommentarer
Fjällvärlden i Jokkmokk bjuder inte enbart på naturupplevelser. I området finns ju även den Svenska skididrottens vagga med en spännande historia ... 6 kommentarer

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.