Nyheter > Göteborg blir ny destination för ÖTILLÖ ...

Göteborg blir ny destination för ÖTILLÖ Swimrun World Series


Från Öloppet 2019. Foto: Jakob Edholm

Lördagen den 7 augusti 2021 blir Göteborgs skärgård arena för ÖTILLÖ, ursprunget till sporten Swimrun. Bara 15 minuter från fastlandet och som en del av Göteborg är öarna Styrsö, Vrångö, Donsö, Brännö och Köpstadsö arena för tävlingen som kommer att bli återkommande.

– Göteborg har en unik skärgård och ett ÖTILLÖ Swimrunlopp är en fantastisk möjlighet för oss att visa världen vår fina natur, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

Löpare från uppemot 30 nationer kommer att delta i ÖTILLÖ Swimrun Gothenburg den 7 augusti 2021. Tävlingsdagen innehåller lopp som täcker hela spektrat av deltagare från nybörjare till den yttersta världseliten. Den kortaste distansen heter Experience och är 7,5 km lång, och det finns en mellandistans som heter Sprint på 19 km. Dessa två distanser är öppna för lag om två personer och för solodeltagare. World Series loppet är 35 km långt, och bara för lag om två personer. Det är också den sista kvaltävlingen till ÖTILLÖ, VM i Swimrun som går den 6 september, 2021. Tävlingen blir också årligt återkommande.

– Vi är väldigt glada och stolta att få möjlighet att visa upp en av de vackraste platserna på Västkusten. Södra delen av Göteborgs skärgård är inget annat än unikt vacker och vi längtar redan efter att få visa upp den med en swimrundag i världsklass, säger Mats Skott, tävlingsledare ÖTILLÖ Swimrun.

ÖTILLÖ Swimrun har tagit över en tävling som var väldigt populär mellan 20122019 som hette Öloppet. Tillsammans med några av dess grundare är målsättningen att ta vara på traditionen och ta tävlingshelgen till nästa nivå. 

ÖTILLÖ och Swimrun

ÖTILLÖ startade 2006, det är loppet som startade sporten Swimrun som växer över hela världen. ÖTILLÖ är det mest välkända varumärket inom sporten och anordnar både ett årligt VM och åtta årliga kvaltävlingshelger runt om i världen. 2012 kallades ÖTILLÖ, ett av världens mest krävande en-dagars uthållighetslopp av CNN.

Swimrun är sporten där framförallt, lag om två personer tävlar tillsammans över land och genom vatten utan att stanna. Man springer i sin våtdräkt och man simmar i sina skor.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar