Friluftsaktörer på plats i Almedalen

Svenskt Friluftsliv, Svenska Turistföreningen och Friluftsfrämjandet är några av organisationerna som deltar på Almedalsveckan i år.

Av: Alicia Schumacher

Foto: Svenskt Friluftsliv

Almedalsveckan pågår mellan den 25-28 juni i Visby på Gotland. På torsdag den 27 juni arrangerar Svenskt Friluftsliv en friluftsdag där flera friluftsorganisationer är på plats för att föra diskussioner, hålla i seminarium och ytterligare stärka friluftslivet i samhällsdebatten. 

Paraplyorganisationen Svenskt Friluftsliv håller bland annat i två egna seminarium om tillgängliga miljöer i fjällen och om friluftslivets värde för folkhälsan. Deras seminarium går att se online. 

– Almedalsveckan är en viktig plats för det organiserade friluftslivet, en plats där vi kan belysa friluftslivets samhällsnytta och vinster. Friluftslivet besitter många värden, i olika områden och därför är det viktigt att öka förutsättningarna för det organiserade friluftslivet i Sverige. Därför arrangerar vi i år Friluftsdagen där vi kommer att diskutera frågor som tillgängligheten till våra fjällmiljöer, skogens värden för folkhälsan och mycket mer, säger Josefin Åhrman, generalsekreterare Svenskt Friluftsliv, i ett pressmeddelande. 

Seminarium under friluftsdagen i Almedalen 27 juni:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2024-06-26 11:50   HasseQ
Det där låter ju superbra. Vi behöver såklart lite fler fjällstugor och enkla bäddar i fjällen, så att fler kan komma ut utan att behöva tälta. Speciellt i Jämtland, lätt tillgängligt för alla !!

Så nu får vi hoppas att dessa organizzationer verkar för detta, mer vandring och cyklister i fjällen !!!
 
2024-06-26 12:00   HasseQ
Yep, citat " Friluftslivet besitter många värden, i olika områden och därför är det viktigt att öka förutsättningarna för det organiserade friluftslivet i Sverige. Därför arrangerar vi i år Friluftsdagen där vi kommer att diskutera frågor som tillgängligheten till våra fjällmiljöer, skogens värden för folkhälsan och mycket mer, säger Josefin Åhrman, generalsekreterare Svenskt Friluftsliv, i ett pressmeddelande. "
Så då är det ju bra att stänga fjällstugor och restauranger och förbjuda cykling på olika leder osv osv. Försöka att ta betalt för vandring & cykling i områden där allemansrätten gäller. Som dom gör i Jämtland !!
 

Läs mer

Många människor hamnar utanför friluftslivet redan från unga år. Det vill projektet Beyond Horizons ändra på.
Utsidans medlem Hans Leghammar reflekterar över vad vi lärt oss sedan olyckan och ställer sig frågan: Hur får man tur på skidturen när man har riktig ... 4 kommentarer
Vet du inte vad du ska använda årets bidrag till? Här får du tipsen!
Det här är en artikel skriven av Lynx Vilden som bor i Washington, USA. Hon är överlevnadsinstruktör och har genomfört ett antal projekt där hon och en grupp människor har levt flera veckor på ... 8 kommentarer

Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg