Friluftsaktörer på plats i Almedalen

Svenskt Friluftsliv, Svenska Turistföreningen och Friluftsfrämjandet är några av organisationerna som deltar på Almedalsveckan i år.

Av: Alicia Schumacher

Foto: Svenskt Friluftsliv

Almedalsveckan pågår mellan den 25-28 juni i Visby på Gotland. På torsdag den 27 juni arrangerar Svenskt Friluftsliv en friluftsdag där flera friluftsorganisationer är på plats för att föra diskussioner, hålla i seminarium och ytterligare stärka friluftslivet i samhällsdebatten. 

Paraplyorganisationen Svenskt Friluftsliv håller bland annat i två egna seminarium om tillgängliga miljöer i fjällen och om friluftslivets värde för folkhälsan. Deras seminarium går att se online. 

– Almedalsveckan är en viktig plats för det organiserade friluftslivet, en plats där vi kan belysa friluftslivets samhällsnytta och vinster. Friluftslivet besitter många värden, i olika områden och därför är det viktigt att öka förutsättningarna för det organiserade friluftslivet i Sverige. Därför arrangerar vi i år Friluftsdagen där vi kommer att diskutera frågor som tillgängligheten till våra fjällmiljöer, skogens värden för folkhälsan och mycket mer, säger Josefin Åhrman, generalsekreterare Svenskt Friluftsliv, i ett pressmeddelande. 

Seminarium under friluftsdagen i Almedalen 27 juni:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2024-06-26 11:50   HasseQ
Det där låter ju superbra. Vi behöver såklart lite fler fjällstugor och enkla bäddar i fjällen, så att fler kan komma ut utan att behöva tälta. Speciellt i Jämtland, lätt tillgängligt för alla !!

Så nu får vi hoppas att dessa organizzationer verkar för detta, mer vandring och cyklister i fjällen !!!
 
2024-06-26 12:00   HasseQ
Yep, citat " Friluftslivet besitter många värden, i olika områden och därför är det viktigt att öka förutsättningarna för det organiserade friluftslivet i Sverige. Därför arrangerar vi i år Friluftsdagen där vi kommer att diskutera frågor som tillgängligheten till våra fjällmiljöer, skogens värden för folkhälsan och mycket mer, säger Josefin Åhrman, generalsekreterare Svenskt Friluftsliv, i ett pressmeddelande. "
Så då är det ju bra att stänga fjällstugor och restauranger och förbjuda cykling på olika leder osv osv. Försöka att ta betalt för vandring & cykling i områden där allemansrätten gäller. Som dom gör i Jämtland !!
 

Läs mer


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.