Nyheter > Flera skidorter öppnar upp

Flera skidorter öppnar upp

På fredag 15 november öppnar skidbackarna i Trysil, Åre, Vemdalen och Hemsedal. På andra platser bland annat Kungsberget och Branäs går snökanonerna för fullt.

SkiStar öppnar för skidåkning på fyra av sina fem Skandinaviska skidorter nu på fredag 15 november. En vecka senare, 22 november, kommer skidåkningen i Lindvallen, Sälen igång. Den senaste tidens ihållande kyla har gett mycket goda förutsättningar att producera snö. Vintern har verkligen kommit till fjällen.

i Kungsberget och Branäs går snökanonerna för fullt, med hjälp av sparad snö satsar de på tidiga öppningar. Kungsberget 30 november och Branäs 13 december.

Kungsberget har en spännande nyhet i år - hoppkudden Big Air Landing den första av sitt slag på en skidanläggning i Nordeuropa. Big Air Bag Landing är speciell på många sätt, men det som framförallt skiljer den från andra hoppkuddar är hur verklighetstrogen landningsytan är. Med en lutning som påminner om en skidbackes kan åkarna landa sina trick och därefter enkelt åka vidare. Det går även att anpassa känslan man söker i landningen tack vare två separata luftkammare. För att tillgängliggöra den för så många som möjligt - även för nybörjare kommer det att finnas två hopp, ett större och ett mindre.

Har du åkt skidor än, utför eller på längden?

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!