Nyheter > Fler fjällsmultrontips!

Fler fjällsmultrontips!

Här är Utsidans bidrag av fjällsmultron - Grövelsjön. 

Här är resten av fjällsmultrontipsen som kom in i tävlingen.

Det var roligt att det var så många olika tips som kom in, tack till alla som delat med sig!

10. Som småbarnsföräldrer upptäcker man andra fjällsmultron än de man hittat tidigare. Just nu är nummer ett området vid bron över Handölan (Storulvån) som med sina fina runda stenar inbjuder till lek i flera timmar. En vuxenfavorit är annars Helags.

11. Sarvesvagge Underbart vacker o sublim natur med kristallklartvatten , branta fjällsidor och läckert gröna vandringshedar.

12. Skäckerfjällen. Orörd natur som inte är så välbesökt, här kan man uppleva en riktig högfjällskänsla utan att resa så långt norr ut.

13. Norra Transtrandsfjällens naturreservat i Sälenområdet

14. Artfjället. Lugnt och lättvandrat med fina vyer och rik växtlighet.

15. Blir ofta något naturreservat i Arvidsjaur eller angränsande kommuner för i den gamla skogen känner jag mig "hemma".

16. En midnattssol uppe på toppen av Njulla (Noulja) med utsikt över Torne Träsk och de lite snöklädda fjälltopparna på norska sidan gränsen på andra sidan av "Träsket".

17. Mitt absoluta fjällsmultron är Aralåbtå vid Vastenjavrre i Padjelanta. En fantastisk miljö med omväxlande mörka och ljusa kalkstup som bildar olika trappsteg ned mot Vastenjavrres stora vattenyta. Platsen är en riktig "hotspot" för olika kalkkrävande fjällväxter. Dessutom trivs olika rovfåglar i branterna. Utsikten från Aralåbtå är vidsträckt och inkluderar även Virihaure och Sulitelma. Det enda som exkluderar platsen från att vara ett fjällsmultron i den ursprungliga bemärkelsen är att det är långt från allfarvägarna på alla sätt.

18. Mitt fjällsmultron ligger i Tänndalen och är en löptur förbi Andersborg och västra sidan av Skarvarna med Anderssjöarna i blickfånget.

19. Topptursmöjligheterna och de fina snöförhållanden man har i mitten av maj med utgångspunkt från Sälka.

20. Storådörren

21. Tjallingdalen. Vild, vacker, lättillgänglig men ändå stiglös och få besökare. Ett litet paradis! :-)

22. Vattenfallet vid Tsutsavagge mellan Hukejaure och Singi.

23. Rapaselet, att luncha där med vy över Bielloriehppe slår det mesta.

Här är de tidigare fjällsmultrontipsen.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!