Nyheter > Vinnarna av Fjällsmultronböcker

Vinnarna av Fjällsmultronböcker

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen om Fjällsmultronböcker och vi säger grattis till:

Håkan Gadd, Jan Söderblom och Bengt Hedberg.

Vinnarna är meddelade per e-post.

Vi tackar Bokverket för samarbetet.


Tack till alla som deltagit och delat med sig av sina fjällsmultrontips. Här är några av dem, fler kommer.

1. Fjälldalen från Härbergsdalen till Sielkentjahke (norra Jämtlands högsta fjäll 1315 möh) via Sipmesjaevrie mot Blåsjön. Mitt i norra Jämtlands fjällvärld så går denna tvärdal omsluten av branta fjäll, djup granskog och fräsande bäckar. Du vandrar med björn, järv och kungsörn i din närhet. Vackrare än så här blir det inte i Jämtland.

2. För ett antal år sen var jag regelbundet i jämtländska fjällen eftersom en kamrat hade en stuga där. Vi gick ofta upp till Skurdalsporten där det alltid fanns något spännande att fotografera. Eftersom han gått bort nu, vill jag uppleva andra delar av Skanderna, vår pärla i Sverige!

3. Stekenjokk. Dit tar jag mig väldigt enkelt med bil. Jag stannar "1000" gånger längs med vägen, går en liten tur, lyfter blicken ibland men för det mesta spanar jag neråt, mot marken och den fantastiska floran! Jag blir lika lycklig varje gång :)

4. Den norska sidan av Sylarna, utanför lederna. Där finns ingen och man får känslan av att vara i Alperna (nästan) plus att man får solnedgången rakt in i tältet!

5. Sjön Alkajaure och Alkavare kapell är ett av mina fjällsmultron.

6. Strax sydöst om Lulep Njoatsosjávrre (Sarek) finns ett högt vattenfall. Något hundratal meter nedströms fallet finns en avsats, med mjukt ris, en liten bäck, och plats för ett par, tre tält. Utsikten neråt Njoatsosvágge är vidunderlig. Att vi upptäckte platsen i slutet av en lång, blåsig, våt dag kryddat med ett iskallt vad vid sjöns utlopp, gjorde att detta smultron smakade extra sött.

7. Syterskalet vid Hemavan, lättillgänglig dal med härliga vyer.

8. Leaibeceabetcohkka, är en lätt bestigen topp vid Kungsledens allfartsväg som har ett spektakulärt toppröse och vackra vyer över Kaitumjaure sjöarna.

9. Dörrsjöarna är mitt smultronställe. Känns som att vandra i egen värld fast ändå rätt nära civilisationen.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-11-08 07:15   Håkan Friberg
Nummer 6 blir jag nyfiken på. Jag har besökt fallet. Jag tältade då uppe vid sjöarna och gjorde en utflykt ner till fallet. Sedan återvände jag till tältet och missade därmed den tältplats som beskrivs här.
 
Svar 2017-11-08 22:47   Småtärna
Hej Håkan, kul att jag väckte din nyfikenhet.

Det var verkligen en spektakulär (övernattnings)plats. Jag har en lite annorlunda bild på platsen och våra tält, annorlunda eftersom den togs på distans av en gemensam Utsidanbekant, helt utan min vetskap. Kan berätta den historien i ett mail. /Cecilia
 
Svar 2017-11-09 07:29   Håkan Friberg
Kul! Det ser jag fram emot.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar