FIS World Cup Telemark

Trettioettåriga Per Lindström, IFK Borlänge har varit med i Svenska Telemarkslandslaget i 6 år och radat upp toppresultat genom åren. Efter att ha börjat årets säsong bra med en tredjeplats i schweiziska Thyon har det varit lite trögt.

Av: ulindh

Många topp-tio placeringar har det varit men pallplatserna har uteblivit och oftast har Per bara fått till ett bra åk vilket medfört att segerchanserna varit borta.
Med gårdagens tredjeplats och efter att han med den klart snabbaste tiden i andra åket körde upp sig från sjätte till tredje plats kunde man ana att det var något stort på gång.
Så äntligen vid storslalomtävling den 20:e mars i norska Rjukan stämde det till 100 procent. Med de två snabbaste åken för dagen slog Per till och tog sin första världscupseger hittills.

Det var dock inte långt borta att han hade fått se sig slagen av sin landslagskollega Martin Törnberg, Orsa som bara 16 hundradelar bakom Per blev tvåa och för första gången fick stiga upp på en prispall i världscups sammanhang.
-Otroligt roligt! Fick till båda åken perfekt och kände mig grymt harmonisk i min åkning. Känner mig snabb helt enkelt! ( Per Lindström)

-Det kändes redan vid träningen i Stöten inför tävlingarna att killarna hade något på gång. De hittade flytet i åkningen och fick bra självförtroende med sig hit till tävlingarna. (Måns Åberg, Förbundskapten)

Tack vare Mattias Vagenius, Järvsö IF åttonde plats hade Sverige tre killar bland de tio för första gången på länge.
Övriga svenskar gjorde en godkänd insats med Tomas Strid på 21:a och Klas Englund 34:e plats.

Per Lindström ligger nu på andra plats i Storslalomcupen 40 poäng efter ledande Eirik Rykhus, Norge.

Sandra Hälldahl som verkar omöjlig att knuffa av pallen nuförtiden blev trea för tredje gången i år. Efter att ha legat på femte plats efter första åket körde hon upp sig med andra åkets snabbaste tid. Segrade gjorde Schweiziskan Francoise Matter som tog säsongens första världscupseger före norskan Line As Sandnes. Ingrid Hällberg körde tyvärr ut i första åket.

Sandra ligger nu på andraplats i storslalomcupen och tredjeplats i den totala världscupen inför de avslutande fyra tävlingarna. Hon har stora chanser att ta hem Storslalomcupen och att klättra till andra plats i den Totalavärldscupen där hon bra har 5 poäng upp till andraplatsen.
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Höjdarjobb

Mikke Erikssomn beskriver bergsguidens vardag. 1 kommentar

Glidsnöskor

Ett alternativ till vanliga snöskor - glidsnöskor. De är en korsning mellan snöskor och skidor, med stor bäryta och fasta stighudar. I utseende ... 2 kommentarer
Efter försöket att bestiga Carstensz Pyramid på Nya Guinea, vände Olof och Martin fören mot Darwin i Australien, samt ställde siktet på Mt. ... 2 kommentarer
Vintern är en härlig tid att vara ute, speciellt som nu när snön ligger gnistrande vit över stora delar av landet. Eric får många frågor om vad man ... 4 kommentarer
Fjällvärlden i Jokkmokk bjuder inte enbart på naturupplevelser. I området finns ju även den Svenska skididrottens vagga med en spännande historia ... 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.