FamiljeExpeditioner

Äventyrsresor lanserar ny produkt - FamiljeExpeditioner

Av: ulindh

Med start hösten 2008 presenterar Äventyrsresor skräddarsydda djur- och naturresor för familjer med barn. Resmålen är bland annat Borneo, Costa Rica, Indien och Tanzania. De nya FamiljeExpeditionerna ger stora reseupplevelser för alla i familjen, men är särskilt utformade efter barnens behov. Lanseringen av FamiljeExpeditionerna kommer att ske på Äventyrsresors Djur & Naturdag på Skansen den 13 april.

Målgruppen för FamiljeExpeditionerna är aktiva familjer som är intresserade av en ny typ av resande som innehåller såväl spännande upplevelser och kunskap som avkoppling med sol och bad. Resorna är anpassade för barn från sex år och uppåt när det gäller program, aktiviteter, boende, mat och dryck.

- Våra FamiljeExpeditioner gör det möjligt för vuxna att ta med barnen, eller barnbarnen, på den resa de själva vill göra, säger Peter Sund, VD på Äventyrsresor. Vi provade konceptet med Expedition Höstlov och Expedition Jullov till bland annat Borneo och Costa Rica redan förra året och de resorna blev en succé. Vi märker ett stort intresse för den här typen av resor.

- Tänk att åka på en riktigt safari och se vilda lejon och elefanter, eller sova i en trädkoja i regnskogen tillsammans med barnen!
Samtidigt kan alla vuxna vara lugna, för trots den äventyrliga inriktningen är resorna säkra och välordnade. Dessutom vet vi att barn också gillar att bada ofta och behöver mellanmål och så vidare. Vi erbjuder både upplevelserna och det praktiska så att expeditionen blir givande för hela familjen.

FamiljeExpeditionerna görs främst på skolloven under höst och vinter.
Alla exkursioner förmedlar upptäckarglädje och bidrar till ökade kunskaper om djur och natur, inhämtade i dess rätta miljö.
Dagsetapperna är dock lite kortare än på Äventyrsresors vanliga expeditioner, för att ta hänsyn till barnen. Expeditionerna bjuder också på möten med barn på resmålet, i deras hemmiljöer eller i skolan. Kanske en fotbollsmatch eller en övernattning hemma hos en familj.

Alla FamiljeExpeditioner kombineras med ett par dagars avkoppling i form av sol och bad. Hotellen är ofta små, familjeägda och en upplevelse i sig. På sol- och badhotellen finns nästan alltid både pool och sandstrand att välja på.

Precis som Äventyrsresors övriga expeditioner har FamiljeExpeditionerna företagets program för Hållbart resande som utgångspunkt. Det innebär att resorna alltid sker i små grupper och att boende, mat, aktiviteter och guider köps av lokala entreprenörer.

Dessutom ingår det stöd till lokala projekt i resans pris. Den som vill väljer också till Äventyrsresors Miljöpaket. Då ingår koldioxidkompensering av flygresan, bidrag till miljövårdsprojekt samt att alla resedokument distribueras digitalt.

FamiljeExpeditioner 2008/2009
Borneo - flodturer i regnskogen, näsapor, krokodiler, sköldpaddor, snorkling och bad i Sydkinesiska sjön Costa Rica - vulkaner, varma källor, övernattning i regnskogen, kanotutflykter, linbanor och bad i både Stilla havet och Karibiska sjön Indien - tigersafari, elefantritt, Taj Mahal, marknader och bad Tanzania - storviltsafari, lägereldar och bad i Indiska oceanen Vandringar - Lykienleden i Turkiet och Amalfikusten i Italien med korta dagsetapper, många bad och spännande övernattningar
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Under Lagos yta

En resa genom Lagos slumområde. 1 kommentar

Hornstrandir Island 2018

Berättelsen om en tvådagarsvandring genom naturreservatet Hornstrandir på nordvästra Island i augusti 2018. 4 kommentarer
Marcus Perfjell har nu cyklat 250 mil genom sju delstater, hemlösa, kristna, skjutglada, vanliga amerikanare har alla hälsat honom välkommen. Här kan ... 2 kommentarer

Yngst vid ytterpunkterna?

På geografilektionen talade läraren om Treriksröset där tre länder möts. Det var upptakten till en resa till Sveriges ytterpunkter, en resa med barn ... 7 kommentarer
Varje resa har en början, den här började cirka fyra månader innan det var dags att bestiga Sveriges högsta topp. Det här är pappa Torbjörns och ... 7 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.