Nyheter > European Adventurer of the Year Award till ...

European Adventurer of the Year Award till Fredrika Ek

Fredrika cyklade 5100 mil i 45 olika länder i tre års tid, under cyklingen har hon drivit en välgörenhetsinsamling till förmån för organisationen ActionAid för att ge utsatta flickor och kvinnor möjligheten till ett drägligt liv utan fattigdom och förtryck. Målet var 4000 cyklade mil och att få varje mil sponsrad med 100 kr, vilket skulle gett en total summa på 400 000 kr. Det målet nåddes redan förra sommaren och är nu uppe i cirka 750 000 kr!

Juryns motivering:

"Med 1042 dagar på cykel har Fredrika Ek visat världen att en ung tjej med ett starkt sinne kan erövra världen. Efter 5100 mil i 45 olika länder avslutade hon sitt stora äventyr när hon kom hem till Sverige. Hon drevs av en stark vilja och en beslutsamhet att hjälpa andra kvinnor jorden runt genom att samla in 750 000 kronor till organisationen Action Aid."

Om European Adventurer of the Year

Vinnaren av Euorpean Adventurer of the Year är en person eller en grupp som har inspirerat människor till att vilja utforska friluftsliv och äventyr genom fantastiska prestationer någonstans i världen. Vinnaren och de nominerade har visat bestämdhet, uthållighet, mod och banbrytande anda för att nå sina mål. Priset är ett sätt att visa på deras lust och den beslutsamhet de har.

Medlemmar i juryn 2017

Cathy O´Dowd, Inspirational Speaker, Adventurer and author
Kim Scholze, Germany, Community Manager Outdoor at ISPO
Giljs Loning, Netherlands, Outdoor journalist and Gear Specialist.
Olaf Beck, Publisher Outdoor Magazine Motorpresse Stuttgart
Mattias Assman, Germany/Sweden, Adventurer of the Year Organization,
Fredrik Erixon, Sweden, Adventurer of the Year Organization

Mer information om Adventurer of the Year

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in