Artiklar > En helgtur med familjen i Rjukan

En helgtur med familjen i Rjukan

Av: livetsgodaienbraförpackning

Fredag 20160902 - ankomstdag

Vi lämnade Kungälv kl. 14.00 på fredagen. En timme senare stannade vi i Uddevalla en kort stund och mötte upp Mattias och hans föräldrar. Det tog drygt 6h (427 km) att nå lägenheten som vi hyrde i Rjukan. Vi pausade vid två tillfällen och vid femtiden åt vi varsin korv med bröd. Sista biten upp till lägenheten åkte vi på serpentinvägar vilket tjejerna tyckte var roligt. En supertrevlig lägenhet med fina vyer ut mot Gaustatoppen.

Fredagmys i lägenheten efter ankomst

Lördag 20160903 - Äventyrsdagen

På lördagen åt vi en god frukost tillsammans innan det bar av mot Gausta banan, tåget som skulle transportera oss 850 meter in i berget. Sedan fick vi byta till en lift som åkte 4 grader upp till en höjd på 1800 möh. Mormor och taxen Thello tyckte det var lite läskigt på väg upp men i knät på matte så gick det bra.

Uppe på berget var det mulet men efter 5 min kom solen fram och vädret var klart och soligt resten av dagen. Barnen plockade stenar innan vi gick upp till våffelstugan för en fika. Vi åt en varsin våffla till lunch. Sedan delade vi på oss. De gamla, Mattias och hunden stannade kvar vid våffelstugan. Petra och barnen ville försöka ta sig upp på toppen 1883 möh. Totalt en sträcka på

Vi påbörjade vandringen ut på eggen som bestod av stora stenblock och mindre stenskravel. Det är en sträcka på 4,3km och 710 höjdmeter. Barnen fixade det galant (Erica 8 år och Ida 6). Att följa turistföreningens T markeringar tyckte de var kul. Flera förbipasserande tyckte att de var ”kämpestarka”.

Vi åkte ner med Gausta banan och hade en fin eftermiddag i lägenheten där vi åt gulaschsoppa som Mattias hade lagat och tårta till efterrätt. Senare på eftermiddagen blev det en skön promenad i Gaustablikk. Barnen lekte att de hittade flaskpost vid sjön.

Lördagsfrukost

På väg upp

Gaustabanan

Utanför våffelstugan

Ida studerar två helikoptrar som åker förbi

Det ska bli kul att gå ut på toppen med barnen

Våffeluppladdning

Ida har hittat många fina stenar

Nu bär det av mot toppen

Töserna fotar varandra

Bästa tjejen på toppen

Ida har plåtat denna bild, man ser lägenheten vi hyrt intill sjön

Sista biten tillbaka var jobbig bra att vi hjälptes åt

Mormor och Erica på väg till ner till gaustabanan

Här letas det efter flaskpost

söndag 10904 - hemresedag

Söndag var hemresedag. Strålande sol och ca 18 grader. Vi åkte kl. 09.30 på morgonen och anlände straxt före kl. 17 i Kungälv.

Morgonvy taget från lägenhetens balkong

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-05-22 20:35   a_grimstad
Kul läsning! Vi ska själv göra samma trip i slutet av juni. Men har en fundering, är det 4,3 km från våffelstugan till toppen eller 4,3 fram och tillbaka? Har fått för mig att det är 4km (ungefär) från sista parkeringsplatsen till toppen.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in