Nyheter > Elixir filmfestival

Elixir filmfestival

Elixir filmfestival går av stapeln den 25 april i Göteborg och den 26 april i Stockholm.

Det är filmfestivalen som inte bara fokuserar på adrenalinpumpade filmer med actionsporter. Elixir vill nå bortom det med personliga porträtt, inspirerande äventyr och naturälskande friluftsnördar.

”Find your passion, then build your home around it” är ett citat från en av årets filmer och det passar in på årets tema- passion.

Festivalen har en världspremiär och flertalet Sverigepremiärer och årets festival sticker även ut rent innehållsmässigt. För vad sägs om bodysurfing och trädklättring som några exempel?

Turbulens
Turbulent vatten kan vara allt ifrån de små virvlar som skapas när man drar paddeln genom en spegelblank vattenyta till de frustande vitvatteninfernon som skapas av kollapsande havsvågor. Denna film tar dig med på alltifrån stilla sommarpaddling i skärgården, till skön kajaksurfing i Danmark och brutal forspaddling i Norge.

 

Treeverse
Arboristerna Biran French och Will Koomjian ger sig ut på en unik expedition. De ska korsa en skog utan att nudda marken. Det blir ett fem dagar långt äventyr med väldigt fina bilder!

 

23 feet
”Find you passion, then build your home around it.” 23 feet handlar om människor som ger upp sitt vanliga liv för att istället leva enkelt och nära naturen. Allie Bombach och hennes två vänner köper en husvagn och testar på nomadlivet.

 

Outside the box- a female tale
Anna Stöhr och Julianne Wurn är några av världens bästa bouldrare. Som uppladdning bestämmer de sig för att bestiga Castletown Tower i Utah tillsammans med legendariska Lynn Hill.

Se smakprov på filmerna här!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!