High Coast Trail

Med snabba steg upplevde de Skuleskogens Nationalpark i höstens glödande färger under oktober månad.

Av: viktorpettersson

Tälten skulle vinterställas och sovsäckarna vädras. Vi passade därför på att ta en sista tur i den trolska Skuleskogens Nationalpark i oktober månad. 

Nationalparken som annars är relativt tätt besökt var vid det här laget näst intill ödelagd. Vi stötte på några gäng vandrare under den korta helgvandringen, men fick mestadels gå själva. 

Att vandra Skuleskogens Nationalpark tar inte mer än 1-2 dagar beroende hur raskt en kan röra på fötterna. Turen bjuder ändock på riktigt trevlig vandring och fina utsikter. Text i all ära men turen förevigades med film den här gången.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2016-12-29 12:32   Niak65
Det är aaltid något speciellt att vara i naturen en senhöstdag, och då att välj Skuleskogens Nationalpark är inte fel.
 

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Glaciärvandring, klättring och balansgång längs en smal kam. Att ta sig till Sveriges två högsta toppar är inget för den höjdrädda. 4 kommentarer
Föreningen Hej främling och STF arrangerade förra helgen en fjällvandring för att ge fler möjlighet att må bra och hitta nya vänner.

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.