Nyheter > Eldris - Moraknivs minsta nyhet

Eldris - Moraknivs minsta nyhet

Den nya kniven Eldris har ett fast blad som är 59 mm långt i rostfritt stål. Bladet har Scandi-grind-profil som gör det enkelt att hålla vasst. Bladryggen är slipad för att användas med tändstål. Handtaget är gjort i greppvänligt polymer.

En liten kniv som Eldris är tänkt att vara smidig att bära med sig då den passar såväl i fickan som hängandes runt halsen.

Kniven har tagits fram som en variant till fällknivar som är populära men med ett fast blad som ger en hel del fördelar i form av styrka och säkerhet.

I juli utsåg en internationell jury Eldris till vinnare i kategorin Hardware på Scandinavian Outdoor Awards.

Kniven finns i butik från och med september och kostar ca 249 SEK.

Den finns även tillgänglig med ett  Neck knife kit som innehåller ett paracordsnöre, ett sekundärlås och ett tändstål. Med snöret går den att hänga runt halsen om man så önskar, sekundärlåset gör att den sitter säkrare i knivslidan om den hänger upp och ner. Tändstålet är anpassat till knivens storlek för att tända spritköket eller lägerelden med. Priset för kniv + Neck knife kit ca 399 SEK.

Läs mer om Eldris.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-11-07 15:24   nilsanders
Köpte den med neck kit och kan säga att kniven sitter MYCKET bra utan sekundärlåset och varken paracordbiten eller tändstålet är värda merkostnaden. Så köp den utan kitet och spara 150:-. Paracord eller skosnöre har man nog liggande hemma redan.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in