Dokumentärfilm om Henrik Windstedt

Inom kort släpps dokumentären "Exploded View" om friåkaren Henrik Windstedt. Norske filmaren Fred-Arne Wergeland har följt Henrik under det gångna året och dokumentären porträtterar Windstedts liv under resor, tävlingar och filminspelningar världen över.

Av: admin

Inom kort släpps dokumentären "Exploded View" om friåkaren Henrik Windstedt. Norske filmaren Fred-Arne Wergeland har följt Henrik under det gångna året och dokumentären porträtterar Windstedts liv under resor, tävlingar och filminspelningar världen över.

Tanken med filmen är att visa Henriks mångsidighet som skidåkare, vilka kvaliteter som skiljer honom från andra skidåkare, samt hur vardagen ser ut för en av världens främsta friåkare. Wergeland och Windstedt har bland annat följts åt under den officiella världstouren i extremskidåkning "Freeride World Tour". Henrik vann touren föregående vinter och filmen visar hur Windstedt hanterar den stora press han hade på sig själv att leva upp till egna och omgivningens förväntningar. Vi får även se unika bilder från filminspelningar och fotosessions från platser som Alaska och Japan.
Delar av materialet i "Exploded View" syns även i amerikanska filmbolaget Matchstick Productions nya skidfilm "In Deep" i vilken Windstedt blivit hyllad internationellt. Wergeland vill med filmen även ge en bild av Henrik som person, hur han funkar mentalt i tävlingssammanhang och även hur hans liv är utanför skidåkningen och rampljuset. Vi får även se några tillbakablickar på Henriks skidkarriär genom åren.

"Exploded View" Kommer att finnas i butik i slutet av november. Senare i vinter kommer filmen även att sändas på TV.


Foto: Mattias Fredriksson/Red Bull Photofiles

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
Frågor angående ”rätt” vildmarksutrustning ökar. Vissa föremål är “nödvändiga” men de finns massa varianter! Hur lång turen är spelar roll men det ... 7 kommentarer

Vasaarenan på turskidor

7 dagars tur i februari vid Vasaloppets spår. 5 kommentarer

Dramatisk vintertur

Den senaste tiden har det blåst mycket, och det kommer så att fortsätta några dagar till! Ni som känner för att läsa om stormar i den trygga ... 4 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.