Nyheter > Dhaulagiri Ski Expedition rapport 6

Dhaulagiri Ski Expedition rapport 6

Det är otroligt vad vädret gör med humöret. När det är sol är jag glad som en fågel och när det är dåligt väder blir jag sur som en citron. Under den senaste veckan har humöret studsat up och ner som en boll. Med tio dagar solsken och fina acklimatiseringsturer såg allt bra ut och självförtroendet var på topp. Men så började det att snöa och det ville aldrig sluta. Mer och mer snö hopade sig runt mitt tält. Efter sex dagar med konstant snöfall var de flesta av mina tankar negativa. Jag började tänka på hemfärden, hur vi skulle komma ut ur dalen i all denna snö istället för att tänka på hur jag ska ta mig uppför berget. Söndag morgon vaknade jag med blå himmel och solljus på Dhaulagiris nordost rygg. Inom ett ögonblick var mitt humör förändrat, ett leende på läpparna och jag började snabbt planera topp försöket. Det är fantastiskt vad lite sol kan göra.

Imorgon tisdag kommer jag tillsammans med Österrikarna Andreas och Lawrence och Holländarna Edvin och Tomas försöka klättra upp till läger 1.
Vi kommer att starta tidigt på morgonen för att kunna gå uppe på den frusna snön och förhoppningsvis kommer vi upp till läger 1 innan det blir alltför varmt och snön blir mjuk. Enligt Koreanen Kim, som kom ner från läger 1 igår, är alla tälten i lägret täckta av snö. Endast ett par skidspetsar sticker upp ur det jämna snötäcket, sa han. Verkar som det blir en del skottning för att få fram tältet.

Om förhållanden och väder är bra kommer jag att fortsätta upp mot läger 2 och 3 under de kommande dagarna. Tidigt på fredag morgon kommer jag att spänna fast skidorna på ryggsäcken, lämna tältet i läger 3 och börja klättringen mot toppen av Dhaulagiri.


Till Fredriks hemsida

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar