Nyheter > Boknyheter från Calazo

Boknyheter från Calazo

Fyra nya böcker för olika aktiviteter; toppturer/skidåkning, matlagning, klättring och långfärdsskridsko.

Toppturer i Jämtland

I Jämtland finns många av landets populäraste fjäll för toppturer. Den här boken beskriver fler än 100 av dessa fjälltoppar och inte mindre än 250 utförsåk. Varje åk i boken beskrivs med fakta om fallhöjd och maxlutning. Kartorna utgör en viktig del men många åk är även inritade på fotografier för att ytter­ligare underlätta att hitta rätt åklinje. Boken är skriven av fyra erfarna skidåkare som alla bor i Jämtland. (349kr)
Läs mer om boken.

Eldmat

Eldmat är skriven av Eric Tornblad som tidigare skrivit böckerna Torka mat och Fjällmat. Denna gång har han jobbat med fotografen Ida Olsson. Boken går igenom olika eldar för matlagning och läsaren får också lära sig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta, men också mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar. Lite mer än hälften av boken är en receptsamling på allt från kolbullar till inbakad pizza. (299kr)
Läs mer.

Avancerad klättring och rephantering

Det här är en bok som vänder sig till den som har klättrat ett tag men vill lära sig mer. Boken är skriven av Nils Ragnar ”Bobo” Gustavsson och den tar vid där hans förra bok Stora boken om klättring slutar. Boken tar bland annat upp långtursklättring och kamraträddning. Boken är rekommenderad kurslitteratur för Svenska Klätterförbundets fortsättningskurser. (399kr)
Mer information.

Skrinnarens guide till sjöarna i östra Svealand

Den här boken är skriven av skridskogurun Mårten Ajne, som tidigare skrivit bland annat Skrinnarens guide till Mälaren och Stora boken om långfärdsskridsko. I den här boken presenteras flera hundra skridsko­sjöar i östra Svealand. Stort fokus ligger på de specialgjorda kart­orna som visar i vilken ordning sjöarna fryser och som har markeringar för bland annat svaga områden, lämpliga startplatser och smarta promenadvägar. (349kr)
Läs mer.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in