Att skapa ett outdoor-märke - Del 12

Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra".

Av: Norra

Tiden efter Kickstarter

Nu har det gått några månader sen vår kampanj på Kickstarter tog slut. Vi är överväldigade över den respons vi fick och extremt tacksamma för alla som backade kampanjen! Resultatet blev att vi har kunnat ta ett stort kliv framåt och gjort det möjligt för oss att börja producera vår friluftsbyxa Ljung.

I princip direkt efter kampanjen tryckte vi på full gas för att få klart alla detaljer för produktion. Det är mycket saker som har hänt på kort tid och vi kommer försöker dela med oss av så många detaljer som möjligt under resans gång.

Kort sagt, gällande produktionen är det följande steg som kommer att genomföras:

Godkänna alla slutgiltiga detaljer.

Det första steget är att få slutgiltiga bekräftelser på alla mindre detaljer som hängetiketter, etiketter och förpackningar. 

Tyg och tillbehörsproduktion.

Det första steget för tygproduktionen är att väva varje tyg. Därefter färgas tygerna i rätt färg innan de skickas till vår produktionspartner i Vietnam.

Tillbehör som knapp, krokar och dragkedjor behöver alla tillverkas. Vi har tillverkat ett eget stansverktyg för att kunna tillverka justeringskroken som sitter i längst ner i bensluten av byxan. Verktyget har gjorts av spänn- och krokspecialisten Duraflex.

Vårt specialgjorda stansverktyg från Duraflex. Tillverkad för att kunna göra aluminiumkroken, som används för att justera byxbredden i bensluten.

Organisera allt material.

När allt material har tillverkats så skickas det till vår produktionspartner i Vietnam. De ansvarar sen för att sätta ihop allt och sy upp Ljung byxan.

Leverans till Sverige.

När alla byxor har sytts kommer de att genomgå en kvalitetskontroll för att se till att allt har gjorts korrekt, innan de skickas vidare till Sverige med båt.

Leverans till kund.

När vi fått hem byxorna gör vi en sista kontroll innan vi skickar ut dem till alla er som redan har beställt ett par!

I nästa inlägg kommer mer från själva produktionen.

För mer info och blogg på engelska kolla in www.norraoutdoor.com

För mer bilder och inspiration följ gärna Norra på facebook: www.facebook.com/norraoutdoor och instagram: @norraoutdoor

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-02-21 23:04   Torvull
Intressant att ni inte ens fått igång slutproduktion än men ändå finns det recensioner av byxan här på utsidan.
 
Svar 2019-02-25 16:28   Norra
Hej!
Vi har haft förproduktioner av byxan testade sen ett drygt år tillbaka. De har vart ute och testats av ett gäng olika personer, bla hon som har skrivit recensionen här på utsidan. Vi hoppas på att få in många ytterligare recensioner!
Huvudproduktionen är igång och leveransen av denna beräknas ske i maj.
 

Läs mer

En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.