Alpin säsongspremiär

Av: ulindh

Kommande helg, 23-24 oktober, har den alpina världscupen traditionsenligt premiär i österrikiska Sölden. På programmet står storslalom, damer på lördagen och herrarna kör sin tävling på söndagen.

Den svenska truppen består av sju damer och två herrar. Efter Anja’s fenomenala säsong ifjol är naturligtvis förväntningarna höga.

-Just nu känner jag mig osäker på formen, säger Anja själv. Vi har haft tuffa träningsförhållanden den senaste tiden, dålig sikt och ojämnt underlag. Å andra sidan brukar tävlingen i Sölden bjuda på tuffa förhållanden så det kanske har varit rätt uppladdning, funderar Anja vidare.

Truppen består till största del av rutinerade åkare men en debutant har slagit sig in i damlaget. 18-åriga Frida Hansdotter från Norberg har framförallt gjort resultat i slalom men är en allround-åkare. Nu får hon chansen att visa vad hon går för i storslalom.

Patrik Järbyn avstår sin plats i den svenska truppen till världscup-premiären på söndag.

-Jag känner mig inte förberedd i storslalom just nu, förklarar Patrik. Jag skulle ha haft ett högt startnummer och känner att det blir svårt att göra ett bra resultat nu.

Patrik väljer att förbereda sig och utrustningen för resten av säsongen istället men förklarar samtidigt sin inställning till storslalom.

-Jag tror fortfarande att jag har kapacitet i storslalom och hoppas på att få fler chanser, säger Järbyn.

Johan Brolenius, Örebro Slf ersätter Järbyn i söndagens storslalomtävling.

Svenska Alpina Världscuplaget Damer Storslalom 23/10 Sölden, Österrike
Therese Borssén, Rättviks Slk
Frida Hansdotter, Norberg SK
Janette Hargin, Huddinge SK
Jessica Lindell-Vikarby, Huddinge SK
Anna Ottosson, Östersund-Frösö Slk
Maria Pietilä-Holmner, UHSK Umeå SK
Anja Pärson, Tärna IK Fjällvinden

Svenska Alpina Världscuplaget Herrar Storslalom 24/10 Sölden, Österrike
Fredrik Nyberg, Sundsvall Slk
Johan Brolenius, Örebro Slf

Källa: Svenska skidförbundet

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Höjdarjobb

Mikke Erikssomn beskriver bergsguidens vardag. 1 kommentar

Glidsnöskor

Ett alternativ till vanliga snöskor - glidsnöskor. De är en korsning mellan snöskor och skidor, med stor bäryta och fasta stighudar. I utseende ... 2 kommentarer
Efter försöket att bestiga Carstensz Pyramid på Nya Guinea, vände Olof och Martin fören mot Darwin i Australien, samt ställde siktet på Mt. ... 2 kommentarer
Vintern är en härlig tid att vara ute, speciellt som nu när snön ligger gnistrande vit över stora delar av landet. Eric får många frågor om vad man ... 4 kommentarer
Fjällvärlden i Jokkmokk bjuder inte enbart på naturupplevelser. I området finns ju även den Svenska skididrottens vagga med en spännande historia ... 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.