Nyheter > Allt fler köper och säljer begagnad ...

Allt fler köper och säljer begagnad vintersportutrustning

Det blir allt mer populärt att handla skidkläder och vintersportutrustning second hand. Det går att fynda allt från trendiga skidkläder till skidor och skridskor i nyskick – fast till lägre pris och klimatpåverkan.

Svenskarnas intresse för second hand växer. Under 2019 slog försäljningen på den cirkulära marknadsplatsen Tradera nytt rekord med över tio miljoner sålda begagnade varor, vilket är en ökning med 12 procent. Denna trend märks också bland skidmode och vintersportutrustning.

– Vintersport är perfekt för andrahandsmarknaden eftersom det är en väldigt säsongsbetonad kategori med höga nypriser. Varorna håller dessutom ofta hög kvalitet vilket innebär att det går att fynda second hand i väldigt bra skick. Det är glädjande att allt fler nu väljer detta alternativ. För att klara omställningen till en mer hållbar konsumtion måste vi börja ta tillvara på det vi redan har, säger Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera.

Alpint är störst - längdskidor och långfärdsskridskor ökar mest
Under 2019 ökade försäljningen av skidkläder och utrustning med 10 procent jämfört med föregående år. Inom vintersportkategorin är alpint störst, följt av ishockey- och skridskor. Men det är längdskidåkning (+20 %) och långfärdsskridskor (+18 %) som ökar mest jämfört med året innan. På topplistan för de mest populära varumärkena återfinns Fjällräven, Peak Performance och Haglöfs.

Läs också "Köpa och sälja begagnad friluftsutrustning"

Till Utsidans Prylmarknad

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2020-02-19 18:32   MonicaKa
Göteborg har denna fina butik:
https://www.tracksrecycle.se/
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook