Artiklar > Köpa och sälja begagnad friluftsutrustning

Köpa och sälja begagnad friluftsutrustning

Har du också friluftsprylar som ligger oanvända? Om du hållit på med friluftsliv i många år kan du ha grejer som är värda en massa pengar.

Det finns flera fördelar med att sälja de friluftsprylar du inte längre använder:

  • du får mer plats för de prylar du behöver!
  • det är miljösmart att inte tillverka nya prylar utan använda de som redan finns.
  • många letar efter begagnade produkter, kanske för att de är nya på friluftsliv eller för att de inte har råd med nytt.

Sälja och köpa begagnat ligger i tiden så även med friluftsutrustning. Det finns många ställen att göra detta på i second handbutiker och på internet. 

Köp & Sälj på internet

På Utsidans Prylmarknad kan du både sälja, köpa och byta din utrustning. Andra ställen är till exempel Blocket, Facebookgrupper, Tradera, Fyndtorget, Gulans med flera.

Prylbytardagar

Många skolor har prylbytardagar, där finns främst utrustning för barn och tonåringar och det är bra tillfällen att lämna in barnens urvuxna grejer och köpa bra begagnade istället.

Flera av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar har bytesdagar, datum för dessa finns på respektive lokalavdelnings hemsida.

Second handbutiker

Det finns många second handbutiker att fynda friluftsprylar på bland annat; Myrorna, Stadsmissionen, Erikshjälpen, Röda Korset och Pingstkyrkan. Tracks Recycle är en butik i Göteborg som säljer begagnad frilufts- och sportutrustning.

Hyra eller hyra ut din utrustning

Nu kan man också hyra eller hyra ut sin utrustning. Houdini var tidigt ute med uthyrning av friluftskläder och har det fortfarande i sina butiker. Aktivtuteliv.nu (finns i Uppsala och Västerås). På de flesta av STF:s fjällstationer finns möjlighet att hyra utrustning på plats.

Några av aktörerna man kan hyra av på internet är HelloNature.se, Rent-a-plagg.se, Sportbum.se, Hygglo.se och HikeHire. Även Isbjörn of Sweden hyr ut plagg för barn i åldrarna 0 - 16 år.

Det finns många uthyrningsställen för kajaker, kanoter, cyklar och skidor. Du hittar några i Friluftsguiden.

Låna utrustning

På Fritidsbanken går det att låna utrustning gratis i upp till 14 dagar, de tar även emot begagnad utrustning som då kan lånas ut och användas ännu längre.

Har du köpt, hyrt eller sålt delar av din friluftsutrustning på något av dessa sätt? Vad är dina efrarenheter?

Till Utsidans Prylmarknad

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-06-21 13:03   seobserver
Har fyndat på Erikshjälpen flera gånger. Prisvärt, prydligt och rent.

go tur
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook