Artiklar > 20 eller 40 km kanottävling, från ...

20 eller 40 km kanottävling, från skärgården till centrala Stockholm

Av: 9331

Utsidans klubbmedlemmar har 10 % rabatt på anmälningsavgiften.

Den 14 september 2003 går för första gången Stockholm Kanotmaraton som med sin maraton- och halvmaratonsträcka blir en given samlingspunkt för kanotister runt om i Norden.

Banan sträcker sig från yttersta Värmdö, via smala naturliga vattenvägar och fjärdar in till Stockholms city. Den vackra sträckning lämpar sig för alla typer av kanoter, från kanadensare till havskajaker.

Maraton sträcka, ca 40 km
Efter start vid Bullandö marina ger sig startfältet österut in i Brevikssundet och Lagnöström. Vidare österut via Fladen och Kolström mellan Farstalandet och Ingarö, över Baggensfjärden och in till Lännerstasundet, Skurusundet och ut i Lilla Värtan. Sedan via Djurgårdsbrunnskanalen och till slut in till Djurgårdsbrunnsviken och målet vid Sjöhistoriska museet.

Halvmaraton sträcka, ca 20 km
Start vid Gustavsberg via Farstaviken ut till och över Baggensfjärden. Vid Lännerstasundet ansluter banan till Maraton sträckan som går vidare till Skurusundet och ut i Lilla Värtan. Sedan via Djurgårdsbrunnskanalen och till slut in till Djurgårdsbrunnsviken och målet vid Sjöhistoriska museet.

Kanot- och paddelmässa den 13 sept
För att förstärka Stockholm Kanot Maraton kommer arrangörerna även att arrangera en stor kanot- och paddelmässa utanför Sjöhistoriska museumet. En mässa, en mötesplats med möjlighet att träffa återförsäljare och likasinnade och att provpaddla de senaste kanotmodellerna.

Stockholm Kanotmaraton är sanktionerat av Svenska Kanot Förbundet.

Alla klubbmedlemmar har 10 % rabatt på anmälningsavgiften

För mer info: www.kanotmaraton.com
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2003-06-13 20:21   1700
Betyg: 5
alltid trevligt med artiklar som bjuder på ett sådant här konkret innehåll.
 
2003-07-30 12:31   camzon
Hej gott folk!
Skulle vara roligt att få lite mer info om Kanot- och paddelmässan!!! Även om man inte är med i loppet så vore det kanon att kolla in prylar!
Har någon mer info om tider och utsträckningen på mässans storlek?
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!

Aktuellt: Gotaleden invigd