Artiklar i kategori Mat/Typ/Mellanmål

Sida: Första Föreg. 1 2 3 Nästa Sista 

Kaffebars - bakad

Energibar med kaffesmak. Läs mer

Hallon-limekaka torkad

Har du ett överskott av hallon i år? Testa att göra dessa hallon- och limekakor. De har lång hållbarhet och kan förvaras i rumstemperatur. Läs mer

Fiber- & chokladbars (bakad)

Fiberrika och goda energikakor. Läs mer

Friterat bröd

Friterat bröd går fort att göra, är gott och dessutom energirikt! Läs mer

Fruktremmar

Goda remmar och roliga att göra. Funkar som godis på tur eller när som helst annars. Läs mer 1

Energikaka fikon-kokos (torkad)

Om du ska torka de här kakorna så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka dem så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur. Välj om du vill torka dem riktigt hårda (och därmed riktigt lätta och hållbara) eller något mjukare – vilket gör dem mer lättuggade. Torka: 50 grader 5+5 timmar Läs mer

Energikaka kokos (bakad)

Om du gillar kokos kommer du att älska dessa! De vill helst förvaras i kyl eller frys och trivs inte så bra varma dagar. En varm dag kan du däremot ta med dig frysta kakor som får tina i packningen. Läs mer

Energikaka pecan (bakad)

Matig energikkaka som inte är jättesöt. Du kan pensla på smält choklad om du tycker att den blir för torr. Läs mer

Enkel nöt- och fruktkaka RAW

För att kakorna ska bli RAW så ska alla ingredienserna vara RAW, dvs inte upphettade till mer än 42 grader. Men det går förstås att göra kakorna även om du inte använder ingredienser som är RAW. Läs mer

Citronbar

En energibar med frisk citronsmak. Läs mer

Energikaka på cashewnötter (bakad)

Fantastiskt goda, går åt som smör i solsken! Läs mer

Bakad energikaka med yoghurt & aprikos

Energikakor fungerar både som mellanmål och efterrätt. Lätt och snabbt sätt att fylla på energi när orken tryter. Läs mer

Recept på Hummusrulle med persilja

Enkelt och gott och passar jättebra för dagsturer och utflykter. Det är också lätt att variera och går att förbereda innan, men de är allra bäst att göra precis innan de ska ätas. Läs mer 1

Veckans recept - Zuccini och rödbetsplättar

Här är det smarriga färgglada plättar som lätt kan stekas både på muurikka över öppen eld eller i spritkökets stekpanna. Läs mer

Sataykyckling med jordnötssås

Kyckling är en bra källa till magert protein och osötat jordnötssmör innehåller mängder med nyttigt enkelomättat fett. Läs mer 2

Spotted quick

Spotted dick är gammal populär engelsk maträtt med potatismos och korv. Denna rätten är inspirerad av spotted dick men är väldigt enkel och snabb. Samt har råvaror som klarar några dagar ute på fält. Läs mer 1

1+1

1 st Varma koppen + 1 st snabbnudlar Läs mer

Torkat äpple

Torkade äppelskivor, perfekt som mellanmål, topping på muslin/gröten, förrätt, efterrätt, motivationshöjare, tidsfördriv... Läs mer

Knäckemacka med jordnötssmör och hallon

Den här mackan kan med fördel vakuumpackas gärna flera tillsammans. När dom är vakuumförpackade så håller dom bra utan att gå sönder i packningen. Mackorna kan även förvaras länge utan att ... Läs mer

Rödbetssoppa på egentorkade grönsaker

Receptet använder grönsaker som jag själv torkat och paketerat under året. Jag torkar företrädesvis sånt som är dyrt att köpa färdigtorkat eller sånt som är lätt att torka i min lilla frukt/svamptork. “Potatismosen” i receptet är 99% potatis, vilket fyller upp väldigt bra. Resten av fylligheten kommer från Friluftsmats torrgrädde. Torrgrädden är det dyraste i blandningen, men också det som är svårast att göra själv. Att den finns på hyllan hos Naturkompaniet gör beslutet enkelt. Vitlöken skulle ... Läs mer
Sida: Första Föreg. 1 2 3 Nästa Sista 

Recept och artiklar

Sök ord i texten

Recept