Bloggar > Wanchais blogg > Paddling vid Drottningholm

Wanchais blogg

Landskapsfotografi

Paddling vid Drottningholm

Jag är inte jätteförtjust i gassande sol men en god vän ville så gärna testa min uppblåsbara kajak så vi tog oss ut till Kärsön (västra Stockholm) på sommarens hittills varmaste dag...

Om man gillar lugn och ro så är paddling vid Kärsön inte att rekommendera. Det var kö ända ut på Drottningholmsvägen men tillslut kom jag fram och jag hittade även en parkeringsplats. 

Vi gick i vid Kärsöstugen (KFUM) men det är en bit att gå. Det bästa är att gå i till höger om Brostugan. Då kan man parkera väldigt nära vattnet men denna dagen var det omöjligt att hitta någon parkeringsplats där.

Vi valde att paddla motsols och när man har rundat den norra udden kommer då fram till Drottningholm.

Det var som sagt väldigt mycket folk i rörelse. Unga pojkar på jetski, motorbåtar och segelbåtar. Vi mötte även en och annan paddlare och det var förstås trevligt. En kille, som jag förmodar var tävlingspaddlare, gav oss tips på vilken vinkel som var bäst på paddelns blad. Jag känner dock fortfarande att jag vill ha mina blad raka, men kanske ändrar jag när min teknik har blivit bättre.

Kärsön ligger nära stan och det är hyfsat enkelt att ta sig dit, om man väljer en dag då inte alla andra också vill åka dit. Det är fint men räkna med att få handskas med en hel del svallvågor. Min kajak är dock enormt stabil så det var nästan bara roligt när det kom lite vågor. Välj om möjligt att starta vid Brostugan men om du har bil så tänk på att de stänger den parkeringen med en bom när kaféet stänger. På sommaren tror jag dock de har öppet till kl. 22. 

Inlagt 2020-06-28 10:54 | Läst 1983 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar