Här lämnar jag spår från min träning och mina naturupplevelser... mixat med lite OT...

Användarnamn: thomalin

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, , Klassikern, Racer, Terränglöpning, Konst, Musik

Mer på profilsidan


Mera skidåkning!

Det gäller att passa på nu när Stockholm har så mycket snö. Det blev skidåkning vid Lida både i söndags och idag.

I söndags med Malin inledningsvis i lugnt och fint tempo, dvs mer avkoppling än svettofasoner... men som sagt bara inledningsvis, för strax innan Brantbrink så släppte Malin iväg mig, med tanken att jag skulle köra extrasvängen ända fram till Brantbrink. Hon skulle gena strax innan kohagarna... sen så skulle jag ju komma ikapp henne, men det satt hårt åt det där med att komma ikapp.

Full fart framåt och jag kände mig stark, tekniken satt som en smäck, och vallningen var perfekt. Kom t om ikapp ett gäng skidåkande orienterare som susat förbi oss tidigare, dom agerade som hare en bra stund, men strax innan Brantbrink så var jag ikapp... lite nöjd blev jag... svettofasoner var det ju ;-) .

Det skulle dröja ända fram till sista skylten vid Lidas 2,3km elljusspår innan jag kom ikapp henne, och då hade hon dessutom stannat och fotat lite grann. Hm... Malin hade nog bra drag i skidorna.

14,71km på 1timme och 34 minuter.

Söndagens tur: http://connect.garmin.com/player/21806877

Avslutade söndagen vid Lida med en sen lunch i värdshuset, lammgryta blev det, och den smakade alldeles utmärkt.

I dag hängde Jonas och Lina med och tanken var att vi skulle åka 18km slingan. Malin ville åka lugnare, så hon tog en egen sväng idag. Jag har undvikit att köra etappen vid Harbro då jag av erfarenhet vet att det brukar vara något sämre spårat där, men idag skulle vi testa. Spåren var fina ända ner till Himmelsbodavägen som spåren korsar, där var det för det första sandat, så det blev tvärstopp, av med skidor och knalla över, sen på andra sidan vägen var det urusla spår, isigt och skitigt. När vi sen korsar Himmelsbodavägen igen så ser vi att på andra sidan vägen är det pistat och perfekta dubbelspår. Det går uppenbarligen någon sorts ansvarsgräns för spårområdet vid den vägen :-(.  

Nåja, sen blev det superfin åkning hela vägen till Brantbrink och tillbaka till Lida. Avslutade med sen lunch idag med, renskavsgrytan var god.

17,17 km på 1 timme och 43 minuter.

Dagens tur:  http://connect.garmin.com/player/21806869

I morgon skall jag magnetröntga huvudet, för att få reda på vad mitt ensidiga hörselbortfall och tidvis kraftiga yrsel den senaste tiden beror på. Syftet är att utesluta tumörer och sånt skit som kan vara knepigt att bota :-( ... så nu är det bara att hålla tummarna för att det ser ok ut eller att problemen är av lindrigare och botbar art.

Skulle kännas skönt att kunna springa lite igen :-/

Thomas

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-01-06 20:11   BrittMarie
Härligt med skidåkning!
Hoppas det inte är något allvarligt du drabbats av utan dina besvär snart försvinner.
 
Svar 2010-01-06 20:22   thomalin
ja... man hoppas ju på det... har ibland en tendens att tro det värsta, det skall iaf bli skönt att få svar, ovetskapen kan ju annars driva en till vansinne.
Och skidåkning blir det nog mer av redan i morgon, skidåkningen och cyklingen har oftast funkat bra trots besvären.
 
2010-01-06 21:20   peter1969
Jag gillar inte att ha bråttom när jag åker skidor så för mig gäller Tegsnäsarna och ospårat. Men nån gång emellanåt kan det var kul med spårat om det är lättåkt och med långa utförsbackar.

Vi får hoppas att det inte är något allvarligt!
Inflammation i örat, kanske? Skulle kunna förklara både hörselbortfallet och yrseln.
 
2010-01-06 21:25   Öhrnell
Jag håller tummarna för att det inte är något allvarligt fel på dig!
 
2010-01-07 10:54   brigas
Nå,du verkar ju må rätt bra,ang skidåkningen.
Hoppas magneten bekräftar det också.
 
2010-01-08 21:30   Thomas Traneving
Visst är det härligt med all snö och alla fina spår i Stockholmsområdet. Håller tummarna för att du inte drabbats av något allvarligt!!!!
/H
 
Svar 2010-01-09 08:54   thomalin
Tack för alla tummar som hålls! Magnetröntgen var en lite creepy upplevelse, kontrastvätska i skallen och in i en trång och bullrig maskin... o sen ligga still i 50min. Så nu inväntar jag bara besked.
 

Läs mer i bloggen

73,66km BikeAthlon!

Vet inte om det finns något som heter BikeAthlon... men nu kanske man kan säga att det finns.

För idag har jag gjort det!

På jakt efter våren!

I förrförra blogginlägget innehöll det storstilade planer med mitt bloggande... skriva sammanfattning av veckan varje söndag... bla ha blaha...

Ett sådant strukturerat inläggande blir mer som en boja än nåt kul.

Earth Hour

En liten reminder!

I kväll kl 20:30 är det Earth Hour!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.