Här lämnar jag spår från min träning och mina naturupplevelser... mixat med lite OT...

Användarnamn: thomalin

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, , Klassikern, Racer, Terränglöpning, Konst, Musik

Mer på profilsidan


73,66km BikeAthlon!

Vet inte om det finns något som heter BikeAthlon... men nu kanske man kan säga att det finns.

För idag har jag gjort det!

På jakt efter våren!

I förrförra blogginlägget innehöll det storstilade planer med mitt bloggande... skriva sammanfattning av veckan varje söndag... bla ha blaha...

Ett sådant strukturerat inläggande blir mer som en boja än nåt kul.

Earth Hour

En liten reminder!

I kväll kl 20:30 är det Earth Hour!

Vecka 10

Tänkte försöka summera mina veckor här på bloggen, eftersom det inte riktigt hinns med att skriva varje gång man gör nåt... det får bli som Dagens Aktivitet fast i veckoform. Säkert ganska ointressant för det flesta... men jag gör det kanske mest för egen skull, och sen får ni som läser gärna hejja på ;-).

Denna gången blir det lite mer än en vecka... vi startar med:

  • Lördag 6/3

En fantastisk dag vid i Lidaspåren... solen sken och det var varmt... och därmed lite knivigt att valla, märkte jag. Det var rejält bakhalt, då det var stakning som gällde! Men fick ändå ihop 12,6km.

  • Söndag 7/3

Återigen en Lidatur, denna gången med Malin.

Jag hade ju lördagens vallamiss i färskt minne, kollade tempen noga... i både i sol och i skugga, i luft och i snö. Kom fram till en bra mix där jag la ett första lager över långt spann med en safe temperaturintervall. Därefter två lager mer exakt temp och något kortare spannlängd. Och sen lite billig (fast) snabbglidvalla på. En sorts avancerad amatörnivå kan man säga ;-) .

När vi kom till Lida var det helt fullsmockat med bilar, trots deras gigantiska parkering så fick vi vänta på att någon skulle åka därifrån innan vi fick parkering.

Vallningen då? Den var mycket bra :-) Malin var helt lyrisk efteråt. Hon hade aldrig varit med om bättre glid och fäste. Hon åkte t om om några herrar i spåret :-).

För mig blev det vanliga slingan på 14,7km och för Malin c:a 8km. Vi avslutade dagen vid Lida med att äta lunch, och för dagen serverades en helt underbar Coq au vin.

Såg att Svd hade rankat Stockholms bästa längdskidspår... lite komiskt läsning det där. Brantbrink var 1:a, Lida 2:a och Harbro 3:a... jaha? Det är ju samma spårsystem fast olika startpunkter! Snacka om nollkoll...  Hur kan man ranka Brantbrink högre än Lida är en gåta för mig. Undrar vad lokalkonkurrenten, Esk på DN tycker om det... eller Hård på Svt... Ser dem i skidspåren vid Lida lite då och då.

Efteråt fick vi för oss att vi skulle åka förbi Flottsbro för att kolla in backarna där... samt att kolla upp priser för hyra av utrustning och liftkort. Väl där så inspirerades vi såpass att vi beslöt att göra slag i det vi diskuterat i så många år... nämligen att passa på att fynda skidutrustning på vårrean.

Åkte hem och googlade lite för att under veckan kolla fysiskt.

  • Måndag 8/3

Tänkte försöka summera mina veckor här på bloggen, eftersom det inte riktigt hinns med att skriva varje gång man gör nåt... det får bli som Dagens Aktivitet fast i veckoform. Säkert ganska ointressant för det flesta... men jag gör det kanske mest för egen skull, och sen får ni som läser gärna hejja på ;-).

Varg i Stockholm

Genom åren har man ju läst om att det då och då finns varg i Stockholm, men då har det endast rört sig om vargar "som gått vilse" eller gjort kortare besök i vår stad...

Men nu verkar det vara ändring på det!

Sida: 1 2 3 4 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.