Här lämnar jag spår från min träning och mina naturupplevelser... mixat med lite OT...

Användarnamn: thomalin

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, , Klassikern, Racer, Terränglöpning, Konst, Musik

Mer på profilsidan


Vecka 10

Tänkte försöka summera mina veckor här på bloggen, eftersom det inte riktigt hinns med att skriva varje gång man gör nåt... det får bli som Dagens Aktivitet fast i veckoform. Säkert ganska ointressant för det flesta... men jag gör det kanske mest för egen skull, och sen får ni som läser gärna hejja på ;-).

Denna gången blir det lite mer än en vecka... vi startar med:

  • Lördag 6/3

En fantastisk dag vid i Lidaspåren... solen sken och det var varmt... och därmed lite knivigt att valla, märkte jag. Det var rejält bakhalt, då det var stakning som gällde! Men fick ändå ihop 12,6km.

  • Söndag 7/3

Återigen en Lidatur, denna gången med Malin.

Jag hade ju lördagens vallamiss i färskt minne, kollade tempen noga... i både i sol och i skugga, i luft och i snö. Kom fram till en bra mix där jag la ett första lager över långt spann med en safe temperaturintervall. Därefter två lager mer exakt temp och något kortare spannlängd. Och sen lite billig (fast) snabbglidvalla på. En sorts avancerad amatörnivå kan man säga ;-) .

När vi kom till Lida var det helt fullsmockat med bilar, trots deras gigantiska parkering så fick vi vänta på att någon skulle åka därifrån innan vi fick parkering.

Vallningen då? Den var mycket bra :-) Malin var helt lyrisk efteråt. Hon hade aldrig varit med om bättre glid och fäste. Hon åkte t om om några herrar i spåret :-).

För mig blev det vanliga slingan på 14,7km och för Malin c:a 8km. Vi avslutade dagen vid Lida med att äta lunch, och för dagen serverades en helt underbar Coq au vin.

Såg att Svd hade rankat Stockholms bästa längdskidspår... lite komiskt läsning det där. Brantbrink var 1:a, Lida 2:a och Harbro 3:a... jaha? Det är ju samma spårsystem fast olika startpunkter! Snacka om nollkoll...  Hur kan man ranka Brantbrink högre än Lida är en gåta för mig. Undrar vad lokalkonkurrenten, Esk på DN tycker om det... eller Hård på Svt... Ser dem i skidspåren vid Lida lite då och då.

Efteråt fick vi för oss att vi skulle åka förbi Flottsbro för att kolla in backarna där... samt att kolla upp priser för hyra av utrustning och liftkort. Väl där så inspirerades vi såpass att vi beslöt att göra slag i det vi diskuterat i så många år... nämligen att passa på att fynda skidutrustning på vårrean.

Åkte hem och googlade lite för att under veckan kolla fysiskt.

  • Måndag 8/3

Knallade förbi Stadium på lunchen för att kolla in deras rea… hoppsan, där fanns det skidpaket och pjäxor till halva priset, blev man medlem i kundklubben så var det dessutom ytterligare 10% rabatt. Hittade en skida jag läst lite om när jag googlat runt tidigare… provade några pjäxor och hittade tillslut ett par som satt som dom skulle. Med lite hjälp så hittade jag även ett par lämpliga skidor till Malin… bara att slå till!  Ringde Malin och bad henne att gå in på Stadium, i Eskilstuna, och prova ut ett par pjäxor. Som tur var så hade butiken i Sthlm samma sortiment och samma storlek hemma.

 

Snabba ryck hem med utrustningen, tung och ganska otymplig att släpa på i rusningstid på ett pendeltåg ;-).

Nästa anhalt var Flottsbro där dom har 3 liftar och 4 nerfarter, men 1 backe var avstängd eftersom skidklubben hade slalomträning där.

Utrustningen funkade kanonbra för Malin, allt var perfekt! För mig var det inte 100% men helt ok, förmodligen inte pg a utrustningen… utan för att jag, efter ett antal stukningar, har en något instabil högerfot. Att svänga kändes jättebra, men att åka lite fortare rakt ner kändes lite fladdrigt och då bara på högerskidan. :-(

Det blev en timme i backen mellan 9 och 10… vilket var alldeles lagom som en prova-på-kväll.

 

  • Tisdag 9/3

Vilodag… bara en massa arbeteL

 

  • Onsdag 10/3

Ytterligare en sväng förbi Flottsbro. Denna gången två timmar. Det gick bättre denna gången, fick bra flyt i åkningen och det kändes som att ”fladdret” i högerskidan avtog allteftersomJ

  • Torsdag 11/3

Inga aktiviteter för mig… men att Malin var ute och sprang. Jag slappade J

  • Fredag 12/3

Dags för Flottsbro igen, denna gången en kortis på en timme. Nu var ”tävlingsbacken” öppen, så vi fick ytterligare ett alternativ att åka nerför. Testade att ha ett par tunnare skidstrumpor denna gången… det var sådär, jag tror att det blir lite tjockare nästa gång. Googlade lite på fredagskvällen på boende i fjällen… ganska dyrt tycker jag. Tips om billigt boende i Sälen eller liknande mottages tacksamt!

  • Lördag 13/3

Första löppasset i eget tempo på vääääldigt länge. Strålande solsken och några +grader… i solen. Hade bara underställ och vindskal på mig, tunna handskar och så givetvis bugsen på fötterna. Det skulle visa sig vara stora variationer i temperatur. Så fort det blev skugga så blev jag nerkyld och så fort solen sken på mig så började jag svettas… med effekten att svetten kylde varje gång jag kom i skugga.

Men det gjorde inte så mycket, det gick nämligen bra att springa, dv s ingen yrsel trots att dessa problem har kommit och gått under veckan. 7,08 km på 37:14 min/ 5:15 tempo.

Sen bar det av till Liljevalchs vårsalong… som jag tycker hade ovanligt mycket natur och djur representerade i målningar och installationer. En trend kanske? Därefter en middag på Ulla Winbladh, på praktiskt gångavstånd från utställningen.

 

  • Söndag 14/3

Inte mycket aktivitieter idag… haft lite träningsvärk efter gårdagens löpning, känns bra!

Hade tänkt dra till Vildmarksmässan idag men läste i trådarna här på Utsidan att det inte var så bra... och sen hade vi tänkt åka lite utför...  men prioriterade några husvisningar istället. Men vi fick i alla fall en timmes promenad i vårsolen. Sen så har det dessvärre blivit en del jobb, inför arbetsveckan som kommer… trist men sant, det är måndag i morgon…

 

Sist men inte minst så vill jag tipsa om en lägenhet som är till salu. Nämligen min grannes! Inte så mycket för hennes skull kanske… mest för att påverka liiiite vem som blir den nya grannen, och Utsidanfolk har jag hört är trevliga typer… ;-)

 

http://www.hemnet.se/beskrivning/608132?r=3

 

Thomas

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-03-15 11:30   Thomas Traneving
Vilken härlig och aktiv vecka. We like! Kul ide med tipset om lägenheten....ska använda det knepet nästa gång något hus blir ledigt hemma vid ;)
 
Svar 2010-03-15 20:43   thomalin
Ja... tänk om det ger resutat ;-)... ett resultat har jag iaf fått på detta blogginlägget, nämligen billigt boende i Sälen i påsk! (Tack Hans!)
 

Läs mer i bloggen

73,66km BikeAthlon!

Vet inte om det finns något som heter BikeAthlon... men nu kanske man kan säga att det finns.

För idag har jag gjort det!

På jakt efter våren!

I förrförra blogginlägget innehöll det storstilade planer med mitt bloggande... skriva sammanfattning av veckan varje söndag... bla ha blaha...

Ett sådant strukturerat inläggande blir mer som en boja än nåt kul.

Earth Hour

En liten reminder!

I kväll kl 20:30 är det Earth Hour!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.